Black Friday-kampanje!

Black Friday-Kastreringskampanje

Dyrebeskyttelsen Norge gjentar suksessen fra i fjor: Fredag 23. november setter vi fokus på kastrering og ID-merking av hann- og hunnkatt.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. 
D yrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag hadde i fjor et samarbeid med ulike klinikker i sin landsdel om kastrering og ID-merking som pakketilbud. Det ble såpass populært at hele Dyrebeskyttelsen Norge nå arrangerer det på nytt rundt om i hele Norge.

På tide med kastrering

Har du en katt i hus som ikke er kastrert og ID-merket?
På denne tiden av året vil mange av de kattungene som ble født sommerstid være store nok til at de er kjønnsmodne og bør kastreres og ID-merkes – før du lar katten få oppholde seg utendørs.

Vil mytene til livs

Mange er dessverre av den oppfatning at hunnkatter skal ha minst ett kattekull før den kan kastreres. Dette stemmer ikke, det anbefales imidlertid at alle katter som skal ikke skal brukes til spesifikk avl og skal bevege seg utendørs, kastreres for å forhindre uønskede kattunger og spredning av sykdom.
En kastrert katt kan få mindre jaktinstinkt og holder seg nærmere hjemmet sitt. En kastrert katt vil heller ikke være like utsatt for slåssing, da den ikke vil gå rundt og prøve å utvide territoriet sitt i leten etter en katt å parre seg med.
Det er en stor påkjenning for kroppen å føde frem kattekull. En ukastrert hunnkatt kan i praksis få 2-3 kull hvert år, noe som sliter på helsen til katten. Eier av kattemor blir juridisk eier av alle kattungene kattemora får. En katt kan være opphavet til hundrevis av kattunger i løpet av livet.

Reduserer hjemløshet gjennom kastrering og ID-merking

Ved å kastrere katten din forhindrer du hjemløshet og reduserer sannsynligheten for smitte av ulike sykdommer, som katter kan få gjennom slåssing og parring. Dette inkluderer blant annet smitte av Felint immunsviktvirus (FIV/Katteaids.
Dyrebeskyttelsen Norge anbefaler å ID-merke katten og alle andre familiedyr. Er dyret ditt ID-merket, vil det være mulig å kunne spore opp eier, om dyret kommer på avveie. Mange av de dyrene som får hjelp av Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger hvert år har på et tidspunkt hatt et hjem, de enten har kommet bort fra eller blitt kastet ut fra. ID-merking øker sjansen for gjenforening, samtidig som at det blir mulig å spore opp eiere som har mishandlet, vanskjøtt eller dumpet dyret sitt.

Hvordan kan jeg delta i Black Friday-kampanjen?

Ta kontakt med den av våre 28 lokalavdelinger som holder til nærmest der du bor, og hør med dem om hvilke veterinærklinikker som er med på kampanjen. Oversikt over våre lokalavdelinger finner du her
Ta deretter kontakt med klinikken det gjelder og book time for kastrering fredag 23. november. Vær raskt ute, timene kan fort fylle seg opp, men vi oppfordrer likevel til å booke inn en annen dato om det skulle være fullt. Hør med klinikken, ofte har de pakkepris på kastrering og ID-merking

The post Black Friday-kampanje! appeared first on Dyrebeskyttelsen Norge.

Legg igjen en kommentar