Transportbur test: Beste 4 transportbur for hund og katt

Denne testen av transportbur til hunder og katter kan forhåpentligvis hjelpe deg med å velge de riktige produktene. Vi har brukt lang tid på å teste produktene på ulike katte- og hunderaser for å være sikker på at de er komfortable for alle våre firbeinte venner.

Vi i Dyresiden valgte å utføre en svært nøye og tidkrevende test slik at du kan vite hvilket bur du bør bruke til å transportere hunden eller katten din på fly eller i bil.

Denne artikkelen har blitt forfattet på bakgrunn av:

 • Faktisk test av flere av produktene omtalt.
 • Samtaler med andre katte- og hundeeiere som har vært på reisefot med kjæledyret.
 • Bedømmelser fra andre brukere (hentet fra ulike nettbutikker og kilder).
 • Samt en generell vurdering av pris, kvalitet og transportburets funksjoner.

Skal du kjøpe deg et transportbur til hund eller katt? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut denne butikken: Ilovedogs (selger også katte-utstyr…).

Vinnere av vår test av transportbur

Vi legger først ved en tabell av hver av de anbefalte hunde- og katteburene. Scroller du deg lengre ned, så kan du lese ytterligere informasjon om hvert produkt. Der får du også vite viktig teknisk informasjon.

#Produkt
1Capri Reisebur til hund & katt – Testvinner!
2Gulliver Transportbur – Premium kvalitet og god ventilering
3Canvas Bærbare Hundebur – Praktisk og sammenleggbart
4Canvas Hunde- og kattebur – Vannavstøtende og buet

1. Capri Reisebur til Hund & Katt – Best i test!

Capri er en kjent leverandør av hunde- og katteutstyr. Derfor er det ingen overraskelse at de stikker av som testens vinner.

 • Fungerer like godt til hund og katt
 • Laget i hardplast
 • Kan festes med bilbelte
 • Sikkerhetsfunksjoner
 • Kommer i flere forskjellige farger
 • Kommer i ulike størrelser
 • Lav pris – høy kvalitet

Med dette transportburet får du mye fleksibilitet. Du kan ikke bare bruke Capris reisebur til bilturer. Det er også et bur som passer perfekt på flyreisen, når du tar buss eller når du skal på lengre togturer.

Kompitabelt

En av de største fordelene med Capri reisebur er at det kommer flatpakket – akkurat som med IKEA-møbler. 🙂

Transportburet kommer nemlig i tre ulike deler som man setter sammen. Vi fant ut at det å gå fra tre ulike deler til et fullstendig bur ikke tar mer enn ti sekunder. Dette er kjempepraktisk hvis du kun skal bruke produktet ved utvalgte anledninger og ønsker å stue det vekk i skapet. Det er også mulig å legge det flatpakket i bagasjerommet når det ikke er i bruk.

Forskjellige farger – forskjellige størrelser

En annen grunn til at dette transportburet kapret førsteplassen er at det er veldig fleksibelt. Og med fleksibelt, så mener vi: du finner helt garantert en størrelse og farge som passer ditt kjæledyr samt dine estetiske «behov».

 • Katt/hund på opptil 6 kilo (1), 8 kilo (2) eller 12 kilo (1).
 • Kommer i fargene rosa, grå og lyseblå

Det er verdt å merke seg at de større transportburene koster mer enn de mindre. Fargevalget ditt har ikke noe å si for prisen.

Spesifikasjoner

Vekt på hund/katt6, 8 eller 12 kilo
MerkevarenavnCapri
MaterialeHardplast
StørrelseStår spesifisert i nettbutikken

Oppsummering

Capri reisebur er testens vinner på bakgrunn av en rekke faktorer. Det er et transportbur som ligger veldig lavt i pris sammenlignet med konkurrentene. Når man finner kombinasjonen av lav pris og premium kvalitet, så var det ikke tvil hos Dyresidens testpanel om hvilket produkt som skulle toppe testen.

I tillegg er det sammenleggbart – og kommer i tre forskjellige størrelser. Dette gjør at du kan finne et bur som er helt perfekt for hunden eller katten din, uavhengig av størrelsen på din lille (eller store…) firbente venn.


2. Gulliver transportbur til hund – Premium kvalitet og god ventilering

Har du en hund som blir stresset av å være innesperret i små rom uten særlig tilgang til utsikt, så vil Gullivers transportbur være midt i blinken for deg.

 • Fungerer til både reise og bilkjøring
 • Svært god lufting
 • Gode utsyn-muligheter for kjæledyret
 • Kommer i tre deler (klappes sammen enkelt)
 • To oppbevaringsrom på toppen av transportburet
 • Passer til større hunder

Metall i stedet for plastikk

Mange billige transportbur har ikke bare en «kropp» laget i hardplast. Ofte er også gitteret og vinduet laget av plastikk.

Gulliver transportbur er annerledes. Det kommer nemlig med metalldør og metallgitter, noe som skaper en ekstra stabilitet. I tillegg ble vi svært imponert over lukke- og åpne-funksjonen på døren. Mange dårlige hundebur kan være vanskelige å åpne/lukke, men Gulliver er svært enkelt å jobbe med.

IATA-godkjent

Hvis en produsent av et transportbur mener at produktet er såpass godt og sikkert at det kan brukes som bagasje på passasjerfly, så skal det gjennom en såkalt IATA-test.

Gulliver hunde- og kattebur har vært gjennom en slik test. Og den besto eksamen.

Det betyr at dersom du ønsker at hunden/katten din skal med på reise, så kan du trygt plassere dette buret i flyets lasterom uten noen problemer.

Passer til større hunder

Transportburet kalt Gulliver passer også de av oss som har kjempestore hunder.

Det største buret kalt Gulliver 6 er nemlig kompitabelt for hunder som veier helt opp mot 36 kilo. Og det finnes veldig få hunder som veier mye mer enn det…

Spesifikasjoner

Maksvekt på hunden18 – 36 kilo
MerkevarenavnGulliver
MaterialeHardplast + Stålgitter

Oppsummering

Har du planer om å frakte menneskets beste venn i lasterommet på flyet, så kan dette være et svært godt produkt for deg. Men det er også mulig å bruke på «vanlige» bilturer.

Gullivers transportbur har også to smarte oppbevaringsbokser på toppen. Dette kan brukes til snacks, godteri, mat eller andre små eiendeler du skulle ønske å medbringe.


3. Canvas Bærbare Hundebur – Praktisk og sammenleggbart

Hvis du ønsker et billig transportbur som kan legges 100 % sammen (akkurat som en hvilken som helst treningsbag), så er dette hunde- og katteburet fra Canvas midt i blinken for deg.

 • Lav pris
 • Helt sammenleggbart
 • Nøytrale farger (kommer i 3 forskjellige farger)
 • Insektsnett på alle vinduer

Dessverre skal vi innrømme at vi føler at sikten ut og inn i dette transportburet er ganske dårlig. Man kan verken følge særlig godt med på hunden/katten. Ei heller har den firbeinte særlig god sikt utover.

Godt håndtak og lett materiale

Hvis det viktigste for deg er at transportburet er lett å ta med seg rundt, så bør du absolutt gå for Canvas. På toppen av buret er det nemlig plassert to håndtak som gjør at du kan bære den rundt uten alt for store anstrengelser.

I tillegg er materialet såpass lett at transportburet i seg selv knapt veier ett kilo.

Spesifikasjoner

Størrelse49,5 x 34,5 x 35 cm
MerkevarenavnCanvas transportbur

Oppsummering

Hvis du er veldig opptatt av at du skal ha et lett og luftig produkt, så kan Canvas hunde- og kattebur være midt i blinken for deg. Størrelsen vil dog være en ganske betydelig begrensning for mange. Buret teller kun 50 cm i lengde.

I tillegg gir insektsnettet en følelse av at dyret kan føle seg litt innesperret. Hvis du har en katt eller hund som er nervøs for å være lukket inne i et mørkt rom over lengre perioder, så ville jeg kanskje gått for et annet produkt.


4. Canvas Hunde- og Kattebur – Vannavstøtende og buet

Dette er transportburet for deg som tenker på design. Flotte lyse farger, fine funksjoner og en hyggelig pris.

 • Laget i slitesterkt og vannavstøtende materiale
 • Kommer i fire ulike størrelser (S-XL)
 • Avtagbart gulv
 • Oppbevaringsveske medfølger gratis

Det skal også nevnes at du enkelt kan åpne opp gardinene på siden av transportburet. Dette vil automatisk gjøre innsider mye lysere. I tillegg vil ventilasjonen bli utrolig mye bedre.

Fire størrelser

Canvas Hunde- og kattebur kommer i fire ulike størrelser.

LengdeHøydeBredde
S46 cm36 cm41 cm
M61 cm46 cm51 cm
L70 cm51 cm58,5 cm
XL81 cm56 cm66 cm

Mye fleksibilitet

For det første kan også dette transportburet bli slått helt sammen som en pannekake når det ikke er i bruk. I tillegg har det en av testens beste lufte- og innsynsmuligheter.

Oppsummering

Skal du ha et buet transportbur med mange flotte funksjoner, så er Canvas et godt alternativ for deg. Buret kommer i hele fire forskjellige størrelser, noe som gjør at du helt sikkert noe som passer ditt dyr.


Fordeler med et godt transportbur

Den aller største fordelen med å kjøpe et transportbur til hund og katt er at du enkelt kan ta med den firbente på turer. Men det er store forskjeller på et dårlig og billig bur fra utlandet – og å kjøpe kvalitet fra norske nettbutikker. Det har denne testen bevist. Nedenfor lister vi grunnene til at vi anbefaler at du kjøper et transportbur av høy kvalitet:

 • Økt komfort for hunden/katten
 • Fleksibel lufting
 • De dyrere transportburene er ofte IATA-sertifisert som gjør at de trygt kan plasseres i lasterommet på flyvninger
 • Alle bilturer med hunder i bilen skal forholde seg til veitrafikkloven. I og med at hunder og katter regnes som objekter (jamfør Veitrafikkloven §7), så skal de festes trygt under kjøring
 • Dyre transportbur er også sammenleggbare og kan stues vekk når de ikke er i bruk

Funksjoner og andre ting du bør tenke over

Størrelse

Det er helt opplagt at størrelse har mye å si når man velger transportbur. For det første skal dyret passe inn i buret. Men katters og hunders hjerne er like ulik som forskjellige mennesker. Noen dyr takler å være innesperret på et lite, mørkt område bedre enn andre dyr.

Dette bør du nok teste før du bestemmer deg for hvilket reisebur du kjøper. Hvis dyret ditt er redd for små rom, så kan du vurdere å kjøpe et par størrelser opp.

Bruksområder – tog, fly og/eller bil?

Skal buret utelukkende brukes til bil, så handler det i stor grad om å kjøpe et transportbur som lett kan festes til bilsetet. Dette er viktig på grunn av veitrafikkloven som sier at alle hunder og katter skal festes forsvarlig i bil.

Har du planer om å bruke transportburet på fly eller tog (hvor alle passasjerene sitter), så handler mye om mobilitet. Her vil vi anbefale å gå for et bur som er sammenleggbart og lite.

Ventilasjon

Vår test viste at det er store forskjeller på reiseburene hva angår lufting. Noen bur, som Gulliver, består nærmest bare av store hull med gitter. Det gir hunden/katten gode muligheter til å hele tiden ha tilgang på mye oksygen.

Andre produkter, som Canvas Bærbare hundebur, er både mørkt og litt tett.

Pris på transportbur til hund og katt – hva bør det koste?

Under 400 kroner: i denne priskategorien får du modeller med svært lav kvalitet. Det gjelder ikke bare manglende kvalitet på materialene. Ofte har disse transportburene dører som blir ødelagt etter få gangers bruk. I tillegg er størrelsen som regel veldig liten – og passer best til katter og veldig små hunder.

Mellom 500 og 1500 kroner: her vil du finne de aller fleste transportbur på det norske markedet. Men det er allikevel stor forskjell på produktene i denne priskategorien. Dette gjelder naturligvis farge og størrelse. Men vår test viser også at desto dyrere buret er, desto mer robust er det.

Over 2000 kroner: ingen av våre anbefalte produkter i denne testen koster over 2000 kroner. Allikevel skal du være klar over at det absolutt finnes transportbur som koster opp mot 5000 kroner. Disse blir ofte markedsført med uttrykk som at «kun det beste er godt nok for hunden din». Dessverre (eller heldigvis?) viste undersøkelser gjort i forbindelse med denne testen at det ikke er noe vits i å kjøpe et reisebur til over 2000,-.

Oppsummering av testen

Etter å ha utført nøye tester av flere ulike bur, så kommer vi til den konklusjonen at pris ikke nødvendigvis er det samme som kvalitet. Det er kun ett produkt i testen som koster over 1500 kroner. Det er til gjengjeld utstyrt med sterke gitterbur – og er sertifisert til å gjennomføre lengre flyreiser.

Vi i Dyresiden føler oss veldig trygge på at vi har funnet Norges beste transportbur til kjæledyr. Dette gjelder både de som trenger å transportere hunden langs veien – men også til deg som skal på lengre turer med tog eller fly.

Ofte stilte spørsmål

✅Kan man bruke reisebur til å transportere hunder/katter på fly?

Ja, det kan man. Alle burene kan brukes i selve kupèen hvor passasjerene sitter – gitt at flyselskapet gir deg lov.

Det er kun transportbur som er IATA-sertifiserte som kan brukes til å frakte hunder og katter i lasterommet sammen med annen bagasje.

✅Er disse transportburene godkjent for bruk i bil?

Hva som er godkjent til bruk i bil er avhengig av hvor godt det kan festes i bilen. I følge veitrafikkloven skal alt av hunde- og kattebur festes godt.

Vår testvinner Capri reisebur kan enkelt festes med bilbelte.

✅Hvordan velge størrelse på transportburet?

Størrelsen er nødvendigvis avhengig av hunden eller kattens størrelse. Noen nettbutikker oppgir størrelsen på maksimal vekt.

Samtlige bur har størrelse i høyde, bredde og lengde oppgitt. Derfor kan det være fint å ta frem et målebånd for å måle den firbeinte før man legger inn en bestilling.

Har du funnet det perfekte transportburet? Eller lurer du på noe angående produktene vi har anbefalt? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar