Finn riktig hundebur til bilen din

Har du hund? Da har du mest sannsynlig bruk for et hundebur også. Så lenge du skal ha hunden med i bil, er det viktig at den sikres. Husk at løse gjenstander – og hunder – i bilen ved bråbrems kan føre til alvorlige skader.

Det å velge riktig bur kan imidlertid være utfordrende. Pris er et viktig kriterium for mange. Billige hundebur kan heldigvis være gode, så du finner mange gode, prisgunstige alternativer. I tillegg er det viktig å finne et bur i riktig størrelse.

Korrekt størrelse på hundebur til bil

Hunder finnes i mange ulike størrelser. De minste hundene kan fint få plass i en håndveske, mens andre hunder er så store at eieren har problemer med å holde tilbake hunden under lufteturer. Derfor må du ta hundens størrelse i betraktning ved valg av bur.

Et lurt triks er å ta utgangspunkt i spesifikke mål som gjelder for et bur, og deretter måle dette opp på stuegulvet. Plasser bøker eller andre gjenstander for å markere et område tilsvarende burets størrelse.

Deretter lar du hunden din sitte og ligge innenfor det markerte området. Sjekk om hunden sitter passe trangt. Husk at buret ikke skal være så stort at hunden kan slenges fram og tilbake. Samtidig bør hunden ha noe bevegelsesfrihet, og skal kunne strekke på seg.

Mål bagasjerommet

Når du vet noenlunde hvor stort hundebur du har bruk for, gjelder det å sjekke hvorvidt målene får plass i bilens bagasjerom. Her oppstår det ofte utfordringer, da baksetet på bilen som regel er skrått, slik at det blir mindre plass i høyden.

Heldigvis er de fleste hundebur til bil designet med dette i bakhodet, og de er derfor bredere nede enn oppe. Mål likevel dybden i bagasjerommet både på gulvet og på det smaleste punktet ved ryggstøttens øverste punkt.

Deretter gjelder det å finne et bur som passer inn i bilen, samtidig som målene er akseptable for hundens størrelse. Mange forhandlere av hundebur lar deg prøve buret i bilen før du eventuelt kjøper det.

Enkelt- og dobbeltbur

Dersom du har mer enn én hund, kan du enten gå for et større bur, eller velge et dobbeltbur. Har du store hunder, vil du sannsynligvis ha behov for en større bil også.

Et dobbeltbur har typisk en skillevegg, slik at hundene sitter adskilt under bilturen. Dette kan også være gunstig om du har hund og katt.

Finn et bur til bilen din

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om hvilke bur som passer best til akkurat din bil. Husk at det ofte er mulig å legge ned baksetet, slik at du kan få plass til et større bur.

Lykke til med valg av bur!

Legg igjen en kommentar