Hundeforsikring test: Topp 6 hundeforsikringer i Norge

Vi i Dyresiden har sjekket hvilken hundeforsikring som er best i test.

Det har blitt vanligere å kjøpe forsikring til hunden sin. Og dette er ikke bare en del av “vi skal kjøpe alle dyre produkter for hunden vår”-trenden. En hundeforsikring kan være et veldig viktig hjelpemiddel.

Den aller viktigste grunnen til å skaffe seg forsikring er å være skånet mot dyr behandling hos veterinæren. Da Aftenposten sjekket prisene hos ulike veterinærer i Oslo og Bærum, så kunne de avdekke ekstremt store prisforskjeller.

Som hundeeier ønsker man jo aldri å ta med seg den firbente vennen til den billigste veterinæren. Nettopp derfor kan det være greit å ha en ordentlig hundeforsikring på plass før uhellet er ute.

Men det er veldig mange forsikringsselskaper som har kastet seg på trenden. Nå skal “alle” tilby dyreforsikring. Så hvilken er egentlig den beste?

Vi tok en runde hos alle forsikringsselskapene i Norge og vurderte hvilke tilbud de har.

Skal du forsikre hunden din? Da anbefaler vi deg å sende inn en uforpliktende og gratis søknad til: Tjenestetorget.no.

Hvorfor er Tjenestetorget den beste anbudstjenesten for hundeforsikring?

Det finnes en håndfull tjenester i Norge som setter forsikringen din ut på anbud.

Men ingen av dem er like gode som Tjenestetorget.no. Ikke bare er dette en tjeneste som har hjulpet over 600,000 nordmenn siden oppstarten i 2004. Tjenestetorget har også et samarbeid med så mange forsikringsselskaper at du nesten kan være garantert å få markedets beste tilbud.

Mindre anbudstjenester har som regel bare to eller tre forsikringsselskaper de samarbeider med. Desto færre selskaper opplysningene dine går ut til, desto lavere sannsynlighet er det for å få et godt tilbud.

Toppliste: 6 solide forsikringsselskap som tilbyr hundeforsikring

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hvert av bilkameraene.

#Produkt
1 DNB Hundeforsikring – Best i test!
2Agria Dyreforsikring – Et populært valg
3IF Hundeforsikring – En gigant i bransjen
4Gjensidige hundeforsikring – Skreddersydd løsning
5Sparebank 1 Hunde- og dyreforsikring – Dekker skader i hele Europa
6Frende Hundeforsikring – Time med veterinæren på mobilen

1. DNB Hundeforsikring – Best i test!

DNB Hundeforsikring stikker av med tittelen “best i test” av oss i Dyresiden.

 • Gratis helsetjeneste for hunden gjennom FirstVet-programmet
 • Effektiv livsforsikring også hvis hunden plutselig blir borte
 • God dekning når det kommer til veterinærkostnader
 • Tillater forsikring av alle hunder mellom 5 uker og 7 år

DNB har en veldig god nettside når det kommer til hundeforsikring. Her kan du blant annet bruke en kalkulator for å komme frem til hvilken forsikringspakke du skal bestille – samt hva den koster.

To valg

I utgangspunktet har du to valg. Det første er en enkel behandlingsforsikring. Denne vil dekke alt av veterinærkostnader for hunden din helt til den blir en viss alder. Det andre alternativet er såkalt livsforsikring.

Livsforsikring dekker ikke bare det at hunden din avlider. Det dekker også de situasjonene hvor hunden blir kidnappet eller løper seg vill i skogen – og aldri blir funnet.

Enkelt å melde skade

Hvis det har skjedd noe med hunden din, så er det kjipt å sitte med en masse arbeid for å rapportere det til forsikringsselskapet. Mange selskaper gjør det, med vilje, vanskelig å melde fra om skade på hunden din.

DNB har gjort det veldig enkelt. Med et enkelt knappetrykk kan du trykke på lenken “Meld skade” på deres nettsider. Vår erfaring er at DNB er fryktelig gode til å utbetale forsikringspenger kjapt. Dette er selvfølgelig et stort pluss.

Vinner av Norsk Kundebarometer

Norsk Kundebarometer har i 2021 rangert DNBs forsikringsselskap Fremtind som det beste når det kommer til skadeforsikring. I tillegg har DNB en rekke lojale kunder.

Det er også verdt å nevne at du kan samle flere forsikringer hos DNB. På den måten kan du få opp til 25 % rabatt – og spare masse penger.


2. Agria Dyreforsikring – Et populært valg

Hver gang en forbrukertest av hundeforsikring dukker opp i media, så er Agria nevnt.

Dette er kanskje Norges mest populære forsikring for dyr.

 • Spesialiserer seg på dyreforsikring
 • Mange forskjellige forsikringer til hund
 • Enkel å justere forsikringspakken etter individuelle behov
 • Redusert kostnad for blandingshunder
 • Refunderer hundens verdi med 100 % hvis du kjøper livsforsikring

Veldig mange hundeeiere går for standard-løsninger fra DNB, IF eller Sparebank 1. Det er tross alt gigantiske selskaper som tilbyr en rekke former for forsikring.

Men hvis du har noen spesialiserte behov, så er Agria best for å skreddersy en god løsning for deg.

Så hva er disse “spesielle behovene” vi snakker om? La oss ta en titt.

Agrias skreddersydde løsninger for hundeeiere

Rasehund-forsikring

En forsikring som utelukkende kan brukes av hundeeiere som har rasehund. Kan enten kjøpe “Agria Alltid Rasehundforsikring” eller “Agria rasehundforsikring”. Førstnevnte dekker betydelig mer enn sistnevnte.

Disse forsikringene dekker veldig mye av det samme, men med enkelte unntak. Hvis du går for “Alltid Rasehundforsikring”, så er det færre fratrekk for enkelte usikkerhetsmomenter. Det vil si at det er større sannsynlighet for at du får innvilget en forsikringspremie hvis noe skulle gå galt.

Blandingshund-forsikring

Samtidig har Agria selvfølgelig en forsikring for deg som har blandingshud.

Her kan du også kjøpe to forskjellige pakker – og de deles også opp i hvor dyre de er samt hvor mange forbehold de dekker (eller eventuelt ikke dekker).

Livsforsikring

Det å skulle miste hunden sin er helt fryktelig. Alle som har hatt hund vet at de kan bli som et familiemedlem. Derfor er det å se sin kjære hund avgå med døden naturligvis noe veldig mange mennesker sørger over.

Som et plaster på såret kan man få en erstatningssum. Mange velger å bruke denne erstatningssummen til å kjøpe seg en ny hund. Men for at du skal få pengene, så er du først nødt til å ha tegnet livsforsikring.

Sammendrag

Agria er et firma som har spesialisert seg på dyreforsikring. De har også såpass god dekning at vi nærmest kan kalle de eksperter innen hundeforsikring.

Og du er nærmest garantert å finne en skreddersydd løsning som passer dine behov.

Spørsmålet er naturligvis om prisen er riktig. Vi har selv aldri fått et pristilbud fra Agria. Men vi har venner som har fått det – og de har ment at prisen har vært i overkant høy. Dette er noe du er nødt til å ta i betraktning.

Men det er nettopp derfor det lønner seg å sette forsikringen ut på anbud. Da kan du være sikker på at du ikke betaler for mye.


3. IF Hundeforsikring – En gigant i bransjen

Det skal veldig mye til for å ikke ha hørt om If forsikringsselskap. Dette er et selskap som har vokst i rekordfart over de siste 10 årene.

Og joda – de tilbyr også en ganske habil hundeforsikring.

 • Dekker veterinærkostnader hele livet
 • Hunden din vil være dekket over hele Europa
 • God livsforsikring
 • Svært dreven og seriøs aktør i bransjen

If sine nettsider er utstyrt med en veldig enkel priskalkulator. Her taster man inn følgende informasjon:

 • Hundens navn (!?)
 • Fødselsdato
 • Hunderase

Deretter skal du gi noe personlig informasjon om eieren. Og med det – så kan man trykke på en blå knapp som kalles “Sjekk din pris”. Deretter vil algoritmen automatisk begynne å jobbe for å finne en fornuftig pris på din hundeforsikring.

Slike gode, innovative og digitale løsninger liker vi.

Tre forsikringspakker

Men det er ikke bare en god nettside som gjør at vi kan anbefale If Hundeforsikring. Dette er et forsikringsselskap som tilbyr tre ulike pakker til hundeeiere.

Den første og billigste pakken kalles “Basis”. Dette er en løsning som utelukkende dekker veterinærutgifter, samtale med en veterinær over nett samt tannbehandling etter ulykke. Hvis du ikke har helt det store budsjettet, men fortsatt ønsker å beskytte hunden din – så kan dette være en god løsning.

Neste steg kalles “Standard”. Denne pakken vil også gi deg erstatningssum hvis du må kjøpe bandasje eller drive mer avansert tannbehandling. I tillegg dekker “Standard” allergi opp mot 15,000 kroner.

Den mest avanserte hundeforsikringen til If kalles “Super”. I tillegg til at den dekker alt “Basis” og “Standard” dekker, så får du også med fysioterapi og kiropraktikk på kjøpet. I tillegg får du nærmest et ubegrenset budsjett til tannbehandling som følge av sykdom.

Livsforsikring hos If

Som med de fleste andre forsikringsselskaper, så vil If kompensere deg for tap av hund. Denne livsforsikringen er inkludert i samtlige av de tre ovennevnte forsikringspakkene. Det er umulig å sette en pris på tapet av et firbent familiemedlem.

Men det er klart at en erstatningssum kan hjelpe deg med å kjøpe en ny hund.


4. Gjensidige hundeforsikring – Skreddersydd løsning

Hos Gjensidige skal du kun betale for det du har behov for.

Nettopp derfor har de utviklet et hundeforsikringsprodukt som tilpasses dine individuelle behov.

 • Forsikringskalkulator på nettsiden
 • Stort og seriøst firma
 • Gir deg forsikringen som passer spesifikt for din hund

Generelt sett har vi i Dyresiden hatt svært god erfaring med Gjensidige forsikringsselskap. Dette er et selskap som virkelig tar kunden på alvor. Det gjelder også hundeeiere.

For at du skal få den hundeforsikringen som passer deg, så vil Gjensidige stille deg et par spørsmål før du får et tilbud. Det gjelder blant annet hunderase, alder på hunden din, sykdomshistorie, med mer.

Lite informasjon

Dessverre er det sånn at Gjensidige holder kortene tett til brystet. Det er veldig lite informasjon å få lest om deres hundeforsikring. Men hvis du sender inn en søknad helt uforpliktende, så skal du nok få vite mer.

Vi kan bare anta at de både tilbyr behandling- og livsforsikring.

En grunn til at det er så lite informasjon vil selvfølgelig være relatert til at alle forsikringspakker skal skreddersys. De har ikke noen “one size fits all”-løsning. Dette kan med andre ord bli sett på som en fordel.


5. Sparebank 1 Hunde- og dyreforsikring – Dekker skader i hele Europa

Sparebank1 sin hundeforsikring har fått svært mye oppmerksomhet i media helt siden den ble lansert.

Et godt valg for enhver hundeeier.

 • Tre timer med veterinær-konsultasjon online inkludert
 • Forsikringen dekker så lenge hunde er i live
 • Norges beste kundeservice
 • Fin prisoversikt på nettsiden sin

Sparebank 1 er en skikkelig god traver i forsikringsbransjen. De har en svært god dekning når det kommer til hundeforsikring. I tillegg ligger prisen forholdsvis lavt. Og med kombinasjonen av god dekning og lav pris, så er det absolutt verdt å ta en titt på hva de har å tilby.

Online veterinær

Har du akutt behov for veterinær hvis det er noe galt med hunden din? I så fall kan du booke en videokonsultasjon via Sparebank 1. Du har hele tre gratis timer i året som forsikringskunde hos Sparebank 1. La oss si det sånn: det er mer tid enn de fleste har behov for.

Mange kunder er fornøyd med denne løsningen. Det går også raskere å få time hos veterinær via video-chat. I tillegg slipper du å drasse med deg en syk hund inn i bilen og reise avgårde for å vente på et venteværelse.

Dekker også sykdom og skader i utlandet

Mange velger å ta med seg hunden på ferie hver sommer. Skulle du befinne deg i Milano og se at hunden din blir syk, så kan du fint gå inn til en anerkjent veterinær i området. Dette vil forsikringen fra Sparebank 1 dekke.

Hundeforsikringen deres dekker faktisk alle land i Europa.

Oppsummering

Sparebank 1 har en hundeforsikring som kommer veldig godt ut på flere nettsider. Etter at valpen har fylt fem uker kan du signere din første avtale.

Dekningen av veterinærbehandlinger vil opphøre etter at hunden har fylt syv år.


6. Frende Hundeforsikring – Time med veterinæren på mobilen

Frende fokuserer veldig mye på deres effektive videokonsultasjon med veterinærer når de skal prøve å selge hundeforsikringen sin.

Forståelig nok. For dette er et stort pluss for mange hundeeiere.

 • Effektiv tapsdekning hvis hunden skal bli kidnappet eller dør
 • God hjelp fra dyktige veterinærer via mobil eller PC
 • Samarbeid med FirstVet veterinærtjeneste
 • Gode anmeldelser på nett

Frende hundeforsikring er en av de tryggeste valgene i bransjen. Nettsiden deres er utrolig brukervennlig og lett å finne informasjon på. Og med alle de gode ekstrafunksjonene, så vil også selve forsikringen være noe som mange vil la seg friste av.

Maksimal dekning på 50,000

Skulle du ha en importert luksus-hund fra Det Fjerne Østen som koster 1 million kroner, så kan du glemme å få den forsikret hos Frende. Rettere sagt: det vil kanskje la seg gjøre. Men Frende vil ikke dekke kostnader som løper over 50,000 kroner.

Dette er nemlig grensen forsikringsselskapet har satt til å dekke kostnader som forløper når hunden har blitt syk eller skadet. Veterinær koster mye penger. Og du vet aldri hvor mye regningen kommer til å ende opp med til slutt. Nettopp derfor er det greit å ha et godt og trygt forsikringsselskap å forholde seg til.

Frende er både godt og trygt.

Tapsforsikring

Det Frende kaller “tapsforsikring” er i praksis en “livsforsikring”. Skulle hunden din løpe seg bort i skogen, dø eller bli kidnappet – ja, så får du erstatning for det. Den følelsesmessige reaksjonen kan ikke Frende hjelpe deg med. Men det vil kanskje føles godt å få en liten økonomisk kompensasjon når hunden din har gått bort.

Det er også verdt å nevne at tapsforsikringen også dekker hunder som må avlives av veterinær. Skulle hunden din bli påkjørt av en bil og bli tvunget til å avlives, så vil du fortsatt bli kompensert gjennom Frende.


hundeforsikring valp

Hva skal man se etter når man bestiller hundeforsikring?

Når du får et tilbud gjennom en anbudstjeneste, så kan det dukke opp begreper du kanskje ikke helt forstår. I de tilfellene kan det være greit å ha en ordliste å forholde seg til.

I avsnittene under går vi gjennom en rekke begreper som kan være nyttig for deg som skal forsikre hunden din (eller hundene dine…).

Egenandel på veterinærregning

Det er først når hunden din blir syk at hundeforsikringen blir brukt av de fleste hundeeiere. Mange av forsikringsselskapene krever at eieren selv betaler en egenandel. Denne summen varierer stort fra selskap til selskap.

Har du en hund som muligens må gjennom et dyrt og langvarig sykdomsforløp, så kan det være greit å sikre seg at man ikke sitter igjen med regningen selv.

Alder på hunden din

Noen forsikringsselskaper har egne forsikringer for valper. Andre selskap har forsikringer for aldrende hunder.

Generelt sett anbefaler vi å skaffe hundeforsikring så fort du har fått hunden i hus. Dette vil være med på å senke prisen din og sikre et langvarig forhold sammen med forsikringsselskapet.

Jakthund eller hundeoppdrett?

Alle hundeeiere har spesielle behov. Og dette gjelder SPESIELT for de som driver sportsaktiviteter eller oppdrett.

Hvis du er i ovennevnte kategorier, så finnes det spesielle forsikringer for deg. Det gjelder også å være 100 % ærlig når du søker om hundeforsikring. Skulle du lyve, så kan hele avtalen falle fra hverandre når du har søkt om erstatning.

Husk at forsikringsselskaper nærmest er eksperter i å finne ut om noen farer med usannheter.

Store prisforskjeller

Det er også verdt å nevne at det er store forskjeller i pris hos de ulike selskapene – til tross for at de fleste tilbyr de samme betingelsene. Det er synd.

Men det er også en mulighet for deg til å unngå å betale mer enn du må. Bruker du en anbudstjeneste som Tjenestetorget, så er du sikret at selskapene kriger om deg som kunde. Dette er utrolig viktig å gjøre da du sikrer deg den beste prisen.

Man skal aldri være lojal mot forsikringsselskapet sitt – uansett hvor lenge du har vært kunde der.

Podcast – Hundorama – Alt du trenger å vite om hundeforsikring

Har du 30 minutter til overs, så kan vi anbefale Youtube-videoen under. Den inneholder en podcast-episode fra podkasten Hundorama.

Episoden er dedikert til å innhente informasjon fra andre hundeeiere angående hundeforsikring. Du vil lære veldig mye om hvorfor mange hundeeiere velger å forsikre hunden sin.Ulike typer hundeforsikring

Det finnes primært to ulike typer hundeforsikring. Før du velger hvilket selskap du skal tegne forsikring hos, så bør du forstå forskjellene her.

For det er ikke nødvendigvis slik at du trenger begge deler.

 • Behandlingsforsikring. For å forklare det enkelt: dette er en forsikring som dekker store kostnader relatert til sykdomsbehandling hos veterinær. I mange tilfeller gjelder det også vaksinering hos valper.

 • Livsforsikring. Skulle hunden din kidnappes av kriminelle eller avgå med døden, så vil du få et beløp som erstatning for dette. Når det kommer til hundens død, så vil både naturlig bortgang og avlivning dekkes.

Men hvordan er det beløpsgrensen på de ulike forsikringene kalkuleres?

Med behandlingsforsikring, så er det vanlig at du får et maksimalt beløp å bruke hos veterinæren hvert år. Skulle du gå over dette beløpet, så må du selv betale fra egen lomme.

En livsforsikring vil gi deg penger hvis hunden din dør. Men det er også verdt å nevne at desto eldre hunden din er, desto lavere forsikringspremie får du. Du kan ikke tegne livsforsikring på en 12 år gammel hund i håp om å tjene noen kjappe kroner i løpet av de neste 12-24 månedene. 

flokkforsikring hund

Oppsummering av testen

Alle som har hund sitter nok med en følelse av at man ønsker å gjøre alt i sin makt for at hunden har det bra. Uhell skjer. Sykdom oppstår – også hunder. Derfor er det veldig greit å være føre var. Du vet aldri når noe skulle skje. Nettopp derfor anbefaler vi at du bestiller en hundeforsikring så fort du har fått en hund i hus.

Det er mange hunder som dør hvert år som følge av at eieren ikke tar seg råd til å betale dyre operasjoner. Dette kan du unngå ved å skaffe en forsikring. Husk at veterinærer tar seg godt betalt.

Vårt råd er å sette forsikringen ut på anbud. Hvis du lar flere selskaper krige om deg som kunde, så vil du øke sannsynligheten for et godt tilbud. Husk også at søknaden din bør være veldig spesifikk. Noen hunderaser er mer utsatt for skader og sykdom enn andre. Det er helt essensielt for forsikringsbyrået å kunne vite mest mulig om hunden din før de gir deg et tilbud.

Ofte stilte spørsmål

Under finner du en oversikt over vanlige spørsmål for de som leter etter en god hundeforsikring. Vi er eksperter – og har besvart spørsmålene etter beste evne.

✅Hva er prisen på en hundeforsikring?

Prisen på en hundeforsikring er helt avhengig av din hunds spesielle behov. Prisen på forsikring vil alltid være basert på risiko. Hvis du har en hunderase med høy risiko for dårlig helse, så må du betale mer. Det gjelder også hunder som koster mer å kjøpe.

Helt generelt vil vi si at de fleste hundeeiere må belage seg på å betale mellom 4000 og 16,000 kroner. Da får du både behandlings- og livsforsikring inkludert.

✅Hvilken forsikring for hunden din er den beste?

Det er vanskelig å gi et svar på dette. Du må selv gjøre valget basert på de behovene du har.

Men vi vil oppfordre til å ikke utelukkende se seg blind på prisen. Mange går for det billigste alternativet, noe som kan bli dyrt når du skal heve forsikringspremien. Du bør heller ikke betale for noe som du ikke kommer til å bruke.

Det er også viktig å gjøre deg oppmerksom på at du til enhver tid er berettiget til å skifte forsikringsselskap. Aldri vær lojal.

✅Hva er grunnen til at man bør kjøpe dyreforsikring til hunden?

Det å ha hund er dyrt. Men det kan bli enda dyrere hvis hunden får en kronisk sykdom som den blir plaget med i årevis. Akkurat som med oss mennesker, så trenger hunden medisinsk behandling.

Skal du betale alle veterinærkostnader selv, så kan det potensielt bli veldig dyrt. I verste tilfelle har du ikke råd til å betale regningene. Da må hunden avlives.

Har du selv bestilt hundeforsikring? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under! 🐕 🐶

Legg igjen en kommentar