Hundegitter test: Velg riktig hundegitterne til bilen din

Et hundegitter er en av de tingene man kanskje ikke tenker over at man trenger når man skaffer seg en hund. Men, dersom man ofte har hunden i bilen, og ikke har plass til et hundebur, er et hundegitter helt essensielt.

Først av alt: skal du kjøpe deg et hundegitter, anbefaler jeg deg å gjøre det hos Skruvat. Der skriver du inn registreringsnummeret ditt, så får du opp hundegitter som passer din bil!

Slik finner du riktig hundegitter til bilen din

Når du skal kjøpe et hundegitter, må du passe på at det passer bilmodellen din.

Dette har Skruvat løst på en veldig enkel måte; du bare taster inn ditt registreringsnummer, så vises riktig hundegitter for akkurat din bil!

Etter at du har skrevet inn registreringsnummeret ditt, vises det da altså hvilke hundegitter som passer din bil. Som regel vil du få opp et hundegitter av metall, men dersom det ikke finnes noen gitter som passer din biltype, vil du kun vises et lastenett i stoff. Dette er en helt OK løsning, selv om den ikke er optimal.

Som du ser under, er et slikt lastenett ikke like pent som et ordentlig hundegitter, men det gir en viss sikkerhet ved en eventuell ulykke. Lastenettet ser du til venstre, mens til høyre ser du et hundegitter:

Hva er det beste hundegitteret?

Det er uten tvil best å kjøpe et solid hundegitter fremfor et lastenett. Mest av alt på grunn av sikkerhet, men også på grunn av det estetiske – det ser rett og slett ryddigere og penere ut med et ordentlig hundegitter.

Hundegitterne du finner hos Skruvat er laget av produsenten Saunders. Dette er en av de største produsentene i verden, og de er anerkjente for sine kvalitetsprodukter. Hundegitterne deres produseres i England. Jeg kan trygt anbefale disse gitterne, da de både er solide, har en god pris og er enkle å installere.

Hundegitterne fra Saunders er enkle å installere selv

I tillegg til at hundegitterne er enkle å installere, er de justerbare slik at de passer de aller fleste bilmodeller (bare skriv inn registreringsnummeret ditt som forklart over, så er du 100% sikker på at du finner det som passer din bil!).

Her er en video som viser hvor raskt du installerer hundegitteret ditt selv:

Hvorfor trenger du et hundegitter i bilen din?

Det finnes andre ting man kan bruke som har noen av de samme funksjonene som et hundegitter, som for eksempel bur, setebelter, hundeseler og hundeseter, men det blir ikke helt det samme. I denne artikkelen kommer jeg til å fokusere på hundegitter.

Et hundegitter er, som navnet sier, et gitter designet for å bli plassert mellom baksetene og bagasjerommet for å forhindre at hunden din eller andre dyr skal kunne bevege seg fritt i bilen din.

Disse gitterne kan være laget av forskjellige materialer; metall, plastikk, netting av stoff eller en kombinasjon av de forskjellige. Selve installasjonen av gitteret varierer ut i fra hvilket materiale den er laget i.

Hundegittere laget av metall er ofte mer stabile, holdbare og tryggere. Det er derfor jeg anbefaler deg å kjøpe dette. Nettinger er som regel enklere å installere, de passer så og si alle biltyper og de er mykere for hunden din ved en eventuell ulykke. Hva som passer best for deg kommer an på mange faktorer, noe jeg skal se nærmere på under.

Fordeler med et gitter

Mange lar hundene sine bevege seg fritt rundt i bilen på biltur. Dette er ikke bare distraherende, det er direkte farlig. Et hundegitter forhindrer hunden i å bevege seg fritt hvor den vil på bilturen. Her er noen av årsakene til hvorfor du ikke bør la hunden din gå fritt:

  • Det er ulovlig – i Norge må hunder sikres når de kjører bil. De kan ikke sitte på fanget ditt, i passasjersetet uten sikring eller bevege seg fritt.
  • Interaksjoner med hunden din kan være forstyrrende og like farlig, om ikke farligere, som å bruke telefonen. I USA er faktisk hunder en av mange hovedårsaker til bilulykker!
  • Om en hund får panikk kan den virkelig forstyrre deg som fører om den beveger seg fritt. Du tror kanskje dette ikke kan skje med deg og din hund – men tro meg, det tenker vi alle.

Gir beskyttelse

Et hundegitter gir ikke bare beskyttelse for hunden din ved en ulykke. Det beskytter også deg og passasjerene dine. Ved en kollisjon, kan en hund bli kastet fremover som et projektil.

Kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF, forklarer dette på en veldig god måte:

– Tenk deg at hunden veier 17 kg. Kolliderer du i 50 km i timen, så vil kraften hunden treffer deg med være mangedoblet og tilsvare omkring 1000 kg. Derfor bør du absolutt sikre hunden.

Dette er ikke bare dødlig for hunden din, men det kan være dødelig for deg også. Et hundegitter i baksetet beskytter deg ikke bare mot hunder, men også andre løse gjenstander i bilen din, som kan fyke fremover ved en ulykke.

Ofte stilte spørsmål

✅ Hvordan installerer jeg hundegitteret?

Gitterne som jeg anbefaler i denne artikkelen, fra Saunders, er veldig enkle å installere. Sjekk ut denne videoen for hvordan det gjøres.

✅ Hva er det beste hundegitteret?

Jeg anbefaler alltid gitterne fra Saunders, som du finner hos Skruvat. Disse har en god pris, bra kvalitet og kan enkelt installeres på egenhånd.

✅ Hvordan finner jeg et hundegitter som passer min bilmodell?

Det er enkelt! Alt du trenger er registreringsnummeret på bilen din. Gå til Skruvat sine sider, og tast det inn, så får du opp det/de hundegitterne som passer din bil!

Legg igjen en kommentar