Bilsele til hund: De mest populære bilselene til hunden din

En bilsele til hunden din er faktisk påbudt når du kjører bil, dersom du ikke har bilen i bagasjerommet bak et hundegitter eller i et hundebur.

I denne testen har vi gått nøye til verks når vi har vurdert produktene. Produktene har blitt listet fra «best til verst» basert på:

 • Hvor godt hunden føler seg i bilselen.
 • Kvalitet og produktholdbarhet.
 • Øvrige brukeranmeldelser på nettet.
 • Samt flere samtaler med folk i nær omgangskrets som har hund i bil og testet flere av produktene.

Om du skal kjøpe en bilsele til hunden din, anbefaler jeg deg å handle hos ILoveDogs.no. Det er en norsk nettbutikk som har gode anmeldelser, norsk kundeservice og lynrask levering!

Beste bilsele til hund: Pawsome bilsele og sikkerhetsbelte

Denne bilselen fra Pawsome dekker alle dine behov hva gjelder å ha med hunden din i bilen.

Bilselen kommer med et sikkerhetsbelte som gjør at du kan feste hunden din til den vanlige sikkerhetsbeltespennen som er i bilen din.

Selen kommer i fire forskjellige størrelser og er laget av høy kvalitet.

 • Kvalitetssele fra anerkjent leverandør
 • Bilselen er av sterkt materiale med lett polstring
 • Samme kvalitet som bilbelter
 • Kan brukes som vanlig tursele
 • Beltefeste medfølger

Hvem passer Pawsome bilsele for?

Bilselen er perfekt for deg som liker å ha hunden din i kupeen når du kjører. Det kan være mange grunner til dette, for eksempel er det mange hunder som ikke trives i bur i bagasjerommet. Og med en bilsele til hund som denne, oppfyller du alle krav om sikring av hunder i bil.

Bilselen kommer som sagt i fire størrelser, og passer derfor de aller fleste hunder. Start med å måle nakkeomkretsen og brystomkretsen på hunden din, og finn den størrelsen som passer best ved å bruke tabellen under:

StrNakkeomkr.Brystomkr.Beltelengde
S20-32 cm38-52 cm30-42 cm
M28-42 cm45-60 cm34-50 cm
L35-58 cm50-72 cm37-60 cm
XL40-70 cm62-90 cm45-71 cm

Har du en hundesele fra før? Da trenger du bare et bilbelte!

Mange hundeeiere har allerede en flott sele til hunden sin. Da holder det å kjøpe et bilbelte, for å sikre hunden i bilen.

Slike bilbelter koster som regel under 100-lappen, og er enkle i bruk. De har en krok i den ene enden som du fester i bilselen og en universal beltespenne i den andre enden som passer til beltespennene i bilen din.

Jeg anbefaler dette bilbeltet fra Pawsome, som fåes i flere forskjellige farger.

Bilbeltet er laget av slitesterkt polyester, og lengden er justerbar fra ca 45 cm til ca 75 cm.

NB: Når du bruker et bilbelte må det brukes sammen med en bilsele/hundesele – IKKE festes i halsbåndet! Dette kan i verste fall være fatalt for hunden din ved en eventuell ulykke!


Hvorfor du trenger en bilsele til hunden din

Som jeg raskt forklarte innledningsvis, er det påbudt at hunder er sikret i bilen når man kjører.

Det er mange måter å sikre hunden på. Et hundebur er en populær løsning, det samme er et hundegitter mellom bagasjerommet og baksetene. Da trenger du ikke noen ytterligere sikring av hunden.

Men, dersom du har hunden i kupeen i bilen når du kjører, må du sikre den med en bilsele. Grunnen til dette er at ved en potensiell ulykke vil en løs hund ikke bare selv bli skadd, men det vil også være store sjanser for at hunden skader deg som sjåfør eller noen av dine passasjerer.

Visste du at i USA så er løse hunder i bilen en av de vanligste årsakene til bilulykker? Hunder handler på instinkter, og uansett hvor mye du stoler på hunden din, så vil den kunne gjøre uforutsette ting dersom den for eksempel blir skremt. Vi liker alle å tenke at dette ikke kan skje med vår egen hund eller oss selv, men tro meg; det kan skje absolutt alle!

Ting å tenke på når du skal kjøpe en bilsele til hunden din

 • Justeringsmuligheter: Sjekk at bilselen og bilbeltet er justerbart. Hunder kommer i alle former og fasonger, og det å kjøpe noe som ikke kan justeres når det kommer til hundeutstyr, er sjeldent lurt. At beltet til hunden din er justerbart er viktig – et alt for langt belte har ingen funksjon i det hele tatt.
 • Kvalitet og materiale: De beste bilselene har lik kvalitet som bilbelter til mennesker. Slitesterkt polyester er å anbefale. Dette kan enkelt vaskes, tåler mye og varer lenge. Og ikke minst er det trygt!
 • Installering: Installasjonen av de fleste bilseler og bilbelter for hunder går veldig greit – de har som regel en universal bilbeltespenne, som du fester beltet med. I den andre enden finner du en krok som festes til bilselen til hunden. Enkelt og greit.

Selen jeg anbefaler øverst i denne artikkelen oppfyller alle kravene over, og fåes i størrelser til alle hunder. Den kan enkelt justeres og er laget av slitesterkt materiale som kan vaskes. Installeringen er også svært enkelt, takket være den universale låsen.

Fine artikler for hundeeiere

Ofte stilte spørsmål

✅ Hva er en bilsele til hund, og hvordan virker den?

En bilsele er kort fortalt en sele til hunden din, som man kan feste i bilen. Du kan bruke en vanlig hundesele dersom du har det, eller kjøpe en egen bilsele å ha i bilen. Det viktige er at den er festet i bilen når du kjører.

✅ Hva er reglene om bilseler for hunder?

Det er ingen egne regler for bilseler til hunder, men det er regler om sikring av hunder i bil. Det er påbudt at hunden er sikret, enten i form av et hundebur, i bagasjerommet med et hundegitter eller med en bilsele dersom hunden oppholder seg i kupeen.

✅ Hvor får jeg kjøpt en bilsele til hunden min?

Jeg anbefaler deg å handle fra ILoveDogs.no, som er en norsk nettbutikk. Da får du rask levering, betaler ingen toll og du får god kundeservice på norsk.

Legg igjen en kommentar