Hundebur til bil: Topp 6 hundebur til bilen din

Et hundebur til bil er viktig for hundens sikkerhet, samt din og dine passasjerers sikkerhet. I denne artikkelen skal jeg se nærmere på de beste hundeburene til bil samt hva du må tenke på før du kjøper et bur.

Dyresiden-teamet har testet en rekke hundebur på det norske markedet. De aller fleste var dårlige – og de har vi ikke omtalt i denne artikkelen. Men vi fant frem til seks modeller som tilfredsstiller våre krav når det kommer til:

 • Sikkerhet
 • Lufting
 • Komfort for hunden
 • Ekstrafunksjoner (plass til vannskål, hjul, festeanheng til bagasjerom, m.m.)
 • ….og også pris.

Vi er veldig fornøyd med resultatet – og det håper vi du også blir.

Vinnere av vår hundebur–test

Her er en liten oversikt over de modellene som vant vår test. Scroller du deg nedover i artikkelen, så finner du mer utdypende informasjon om hvert av burene.

#Produkt
1Trixie Aliminium Hundebur – Best i test!
2Dogman Aliminium Dobbel – Perfekt til to hunder samtidig
3Canem Sammenleggbart Hundebur – Beste budsjettvalg (5 ulike størrelser…)
4Gulliver 5 Transportbur – For mellomstore hunder
5Gulliver 4 Transportbur – Til mindre og medium størrelse hunder
6Trixie Hundebur XL – Premium kvalitet, premium pris

1. Beste hundebur: Trixie aluminium hundebur til bil!

Det beste hundeburet du kan kjøpe til bilen og hunden din, er et hundebur i aluminium, fra leverandøren Dogman.

NAF anbefaler denne typen bur, og det finnes i flere størrelser avhengig av hvor stor hund du har. Hundeburet får du kjøpt hos ILoveDogs.no.

Dette hundeburet er solid og sikkert. Det er enkelt designet, og det er laget for bruk i bagasjerommet i bilen. Hundeburet er lett å montere, og alt av verktøy følger med.

Hundeburet er konstruert for å passe perfekt i bagasjerom i bilen, og har i tillegg til den vanlige døren en nødutgang bak. Dersom uhellet skulle være ute og bagasjeluken på bilen låser seg, vil du med andre ord kunne legge ned setene og åpne nødutgangen på hundeburet og få ut hunden din.

Hundeburet har flere festepunkter og spennremmer følger med, slik at du enkelt kan feste hundeburet i bilen din uavhengig av biltype.

Sjekk prisen på Dogman sitt aluminium hundebur til bil her:

En klar testvinner

Aliminium hundebur er en soleklar testvinner hos Dyresiden og andre nettbutikker. Buret har en utforming som gjør at det passer inn i de aller fleste biler. Også i små Mini Coopere.

Kommer i tre forskjellige størrelser

Det som skiller dette hundeburet fra konkurrerende modeller er at du selv kan velge størrelsen ut ifra hvor stor/liten hunden din er. Det kommer nemlig i tre størrelser: small, medium og large.

Vi ble også veldig imponert over hvordan produsenten har laget veggene veldig tynne. Det betyr at buret sparer mye plass i bilen, men at hunden har mye boltringsplass. Man utnytter rett og slett størrelsen mye bedre enn andre bur.

Enkel å sette sammen

Aliminium hundebur er veldig lett å skru sammen når man har fått det tilsendt i postkassen. Alt du trenger av verktøy følger med i esken. Dette er veldig bra for deg som kanskje ikke har alt for mye verktøy liggende hjemme.

Vi er også veldig imponert over trafikksikkerheten dette buret representerer. Da det ikke faller sammen ved en eventuell ulykke, så kan du regne med at hunden din er trygg ved mindre kollisjoner.

Alt i alt er dette hundeburet i aliminium testens klare vinner ut fra en rekke kriterier.


2. Beste doble hundebur: Dogman aluminium hundebur til bil

Har du flere hunder? Da er det lurt å køpe et dobbelthundebur til bilen din, slik at du slipper å fylle hele bagasjerommet med to separate hundebur.

For doble bur anbefaler jeg selvfølgelig det samme som for single bur: et aluminiumsbur.

Dette hundeburet fåes i to størrelser: ett for mindre hunder opptil 15 kg, og ett for større hunder opptil 35 kg.

Du lurer kanskje på om du trenger et dobbeltbur? Kan man ikke bare ha to hunder i det samme buret? Svaret på dette er kort og godt nei.

Grunnen til dette er på grunn av sikkerheten til hundene dine ved en eventuell ulykke. Det er mye tryggere å ha hundene i egne avlukker i buret, enn at de deler samme hundebur. I tillegg blir ofte hundene roligere av å reise på denne måten.

Sjekk prisen på doble hundebur her:

Robust, men lav vekt

Dette hundeburet er laget i nesten 100 % aluminium. Det er et materiale som har en rekke fordeler. For det første er det utrolig lett. Du skal ikke være redd for at du ikke klarer å få løftet buret opp i bilen din. Samtidig er aluminium et materiale som tåler en støyt. Nettopp derfor er det ofte brukt i gjenstander som skal være fastlåste i en bil under kjøring.

Den siste fordelen går på vedlikeholdelse. Aluminium ruster ikke. Når du får våte hunder inn i bilen etter en lengre skitur, så trenger du ikke bekymre deg for at hundeburet skal ta skade av det.

Hunder er sosiale dyr

Dette doble hundeburet er perfekt for deg som har to hunder som er vant til å tilbringe tid sammen. Skilleveggen er bygget av sikkerhetsmessige årsaker. Som tidligere nevnt, så ønsker du ikke at hundene skal «kræsje» inn i hverandre ved bråstopp eller andre ulykker. Nettopp derfor vil man unngå at dyrene har direkte kontakt med hverandre.

Skilleveggen har dog et hull som gjør at hundene kan se hverandre. Dette er ofte noe som kan gjøre dem tryggere når de ferdes i bil.


3. Billigere hundebur: Canem Stålbur sammenleggbart Hundebur til bil

Hvis du ser etter et litt billigere hundebur enn Dogman sine aluminiumsbur, kan jeg trygt anbefale Canem sine bur.

Disse hundeburene er solide og trygge, og fåes i mange forskjellige størrelser. Hundeburene er lette å montere, de har en robust aluminiumsramme og er både praktisk og sikkert.


4. Gulliver 5 Transportbur – for mellomstore hunder

Et hundebur med et klassisk utseende som passer i de aller fleste biler. Gulliver 5 er en av de mestselgende burene på det norske markedet.

 • Sterkt stålgitter
 • Enkel åpne/lukke-funksjon
 • Det meste av buret er laget i hardplast
 • Enkelt og mobilt (lav vekt)
 • God lufting inn til hunden

Gulliver 5 er IATA-testet, noe som også betyr at det er offisielt godkjent som et reisebur. Dette betyr at buret kan brukes til oppbevaring i passasjerfly. Da vi testet dette buret, så merket vi også at det er veldig godt til bilkjøring. Måten buret er skrudd sammen på gir hunden din mye rom når du ferdes på veien eller i fly.

God størrelse og mulighet for økt komfort

Gulliver 5 har en maksimal kapasitet på 25 kilo. Det inkluderer hund + eventuelle tepper/drikkeflasker/matskåler som skulle ligge i hundeburet. I tillegg har det følgende størrelsesdimensjoner: 79 * 59 * 60 cm.

Nettopp derfor passer Gulliver 5 til deg som har en mellomstor hund. Husk på at festeanhenget helt fremme i buret gjør at du lett kan feste på en vannflaske eller vannskål. Hunder trenger nemlig veldig ofte vann.

Valg av materiale og andre ekstrafunksjoner

Det er veldig lett å sette sammen og ta fra hverandre hundeburet. Det kommer nemlig som et «puslespill» i tre ulike deler. Men det tar ikke mer enn et par sekunder å sette det sammen, noe som er en fordel hvis man er ute på reisefot.

Vi i Dyresiden ønsker også å fremheve noen andre gode funksjoner hos Gulliver 5:

 • Godt håndtak som gjør det lett å frakte buret inn og ut av bilen.

 • Gode hjul som triller godt. Kan avlaste deg som skal frakte buret langt uten fremkomstmiddel (for eksempel på flyplassen).

Aliminium eller hardplast?

En klar ulempe er at Gulliver 5 er laget i hardplast. Det er ikke ideelt. Hvis vi tenker på trafikksikkerhet, så bør du ha et sterkt og stabilt aliminiumsbur. Ikke bare fordi det er mindre sjanse for at buret «flyter rundt» i bilen. Men et hundebur laget av aluminium vil også ofte ha festeutstyr slik at det kan stå ordentlig fast i bilen.

Gulliver 5 har ikke slikt festeutstyr. Ei heller sklimatte. Og det gjør at vi ber deg om å være litt ekstra forsiktig når du bruker dette hundeburet i bilen din.


5. Gulliver 4 Transportbur – Til mindre og medium størrelse hunder

Med en total lastekapasitet på 18 kilo, så vil Gulliver 4 være et godt alternativ for deg som har ganske små hunder.

 • IATA-godkjent for bruk i fly
 • Settes sammen av tre ulike deler
 • Produsert i hardplast
 • En litt mindre versjon av Gulliver 5
 • Godt håndtak for økt mobilitet

Gulliver 4 er lillebroren til Gulliver 5. Her finner du veldig mange av de samme funksjonene – bare i en litt mindre størrelse. Der hvor 5’eren passer til medium størrelse hunder, så vil vi anbefale Gulliver 4 til deg som har enda mindre hunder (opp mot 15 kilo).

IATA-godkjennelse og stålnetting

Til tross for sin lille størrelse, så er dette hundeburet godkjent til bruk i lasterommet til fly i europeiske luftrom. Samtidig er det bygget opp med mye kraft – gjennom å være laget av stålnetting og hardplast.

Du vil også finne to hjul under selve buret. Disse hjulene er svært brukervennlige hvis du har tenkt til å gå til fots over lengre distanser. Man kan altså bruke buret som en slags koffert.

Oppbevaringsrom

Det finnes to oppbevaringsrom øverst i buret. Dette er rom som du kan fylle med det du skulle ønske: mat, drikke, hundeleker eller snacks. Vi mener derfor at Gulliver 4 har et design som tar vare på behovene til både menneske og hund. Metalldøren er veldig enkel å åpne. De gode luftemulighetene gjør turen veldig komfortabel for hunden din.


6. Trixie Hundebur XL – Premium kvalitet, premium pris

Hvis du har et høyt budsjett og en stor hund som «kun fortjener det beste», så er Trixie XL hundeburet for deg.

 • Svært god luftkvalitet
 • God på sikkerhet
 • Veldig god sklimatte i bunn for å forhindre at buret sklir frem og tilbake under turen
 • Veldig god komfort
 • Fint vindu som hunden kan se ut fra

Hva er vel bedre enn et hundebur som er sikkert, gir hunden god komfort og har god ventilasjon? Nesten ingenting.

Høy pris og stor størrelse

Det er kun prisen som vil avskrekke noen fra å kjøpe Trixie Bilbur XL. I tillegg til størrelsen. Hvis du har en liten Chihuahua, så er det ingen grunn til å kjøpe et så stort bur.

Men vi er veldig tydelige på at dette buret har så god sikkerhet at vi varmt kan anbefale det til alle hundeeiere.

Gir trygghet

Hvis du noen gang har følt på usikkerhet rundt hundens komfort og sikkerhet når du kjører bil, så kan vi glede deg med å si at Trixie XL vil være midt i blinken for deg. For det første har den en utrolig god sklisikring. Dette hindrer buret i å gå frem og tilbake når du kjører. Sikkerhetslåsen er også veldig solid – og hindrer at hunden skal rømme ut av buret og inn i bilens bagasjerom.

I tillegg er det verdt å merke seg døren på dette hundeburet. Den nedre delen er fullstendig blokkert. Dette er gjort fordi man skal slippe at hunden setter fast poten sin under turen. Hvis det skjer, så kan det fort føre til klynking, klaging og smerter. Det er noe man helst skal unngå.


Hvorfor trenger man et hundebur?

Hunden er, og har lenge vært, et veldig populært kjæledyr. Den får ofte status som et fullverdig familiemedlem, og er en loyal partner for enslige, en elsket lekekamerat for barn og for mange et viktig fundament i familien.

Samtidig blir vi alle mer mobile. Vi reiser rundt, gjerne i bil, og hundene våre vil vi alltid ha med oss.

Det å transportere et dyr i en bil skal gjøre med sikkerhet som høyeste prioritet, og bør også gjøres uten at det oppfattes som stressende for hund eller eier. Lovene vi har her i Norge sier at hunder ikke skal være løse i biler, og må enten være i et transport/hundebur eller i sele.

At hunden skal være sikret er ikke bare for hundens sikkerhet, men også for alle de andre passasjerene. Ved en bråstopp, eller i verste fall kollisjon, kan løse gjenstander og dyr bli til livsfarlige prosjektiler.

Spesielt om eieren vil ta med hunden sin på en lengre reise, må transporten ordnes på en slik måte at alt går problemfritt.

Hvorfor må hunder være sikret i hundebur i bilen?

Mange hundeeiere lar hundene være usikret i bilen. Dette kan være farlig for både eieren, hunden og eventuelle passasjerer. En kraftig kollisjon kan føre til at hunden din blir et «prosjektil» og kan fly gjennom frontruten, og selvfølgelig skade passasjerer i prosessen.

I tillegg til at hunder som er løse i bilen er farlige ved en eventuell ulykke, er de også en av de vanligste årsakene til distraksjoner når man kjører. Jeg har hørt om mange nesten-ulykker hvor hundeeiere tar øynene av veien for å klappe hunden eller dytte den på plass i setet.

Selv om det kan være morsomt å ha hunden som medsjåfør, må du ikke glemme at det kan gi fatale konsekvenser. Mange liker å ha hunden i passasjersetet foran når man kjører alene, for selskapets skyld. La meg være helt ærlig: det er rett og slett ikke verdt risikoen det medfører. Du får vente med kosen til du har kommet deg trygt frem.

Ikke alle bruker hundebur til bil - noen lar hunden sitte løst.
Mange liker å ha hunden ved siden av seg når de kjører, noe som potensielt kan gi fatale konsekvenser.

Hvor skal du ha hundeburet i bilen din?

De fleste hundeeiere setter hundeburet i bagasjerommet på bilen sin. Men dette er nødvendigvis ikke det tryggeste stedet å plassere hundeburet. Mange biler er designet for at fronten og baken på bilen skal «knuses» ved en kollisjon, for å dempe støtet. Denne teknologien har selvfølgelig reddet mange liv, men det er viktig å ha i bakhodet når man plasserer hundeburet i bilen.

Hvor disse sonene er, varierer fra bil til bil. Du bør derfor forhøre deg med bilforhandleren/bilprodusenten din om hvor det er tryggest å plassere hundeburet. Det er den eneste måten å være 100% sikker på at hunden din er sikret på best mulig måte i bilen.

Det å plassere hunden din i passasjersetet foran er heller ingen god ide. Hunden din blir da eksponert for bilens airbager. De er designet for mennesker, ikke for kjæledyr. Det er nettopp derfor man heller ikke skal plassere små barn i forsetet. Og av nettopp samme grunn bør Fido heller ikke plasseres der.

Hva med større hunder?

Selv om sikkerhet er like viktig for små hunder, trenger større hunder litt mer planlegging. Ettersom de veier mer, kan de bli gjort om til store «prosjektiler» ved en eventuell ulykke. Dette gjør det enda viktigere å sikre større hunder enn mindre hunder.

Det er enda viktigere at større hunder er godt sikret enn mindre hunder.

Du må derfor passe på at du kjøper et hundebur som er stort nok for hunden din og som blir passert et sted det står stødig. Du vil ikke at buret skal kunne bevege på seg når du kjører – det er best å gjøre dette ordentlig fra begynnelsen av. Da slipper du å måtte endre noe senere.

Hvordan velge riktig hundebur til bil

Når du skal kjøpe et hundebur å hjemme, er det enkelt: du trenger kun å tenke på komforten til hunden din (eller det er i hvertfall det du burde tenke på). Men, når du skal kjøpe deg et hundebur til bil, må du tenke på litt mer enn bare komfort. Sikkerhet bør være førsteprioritet.

I dette avsnittet skal vi se litt nærmere på hvilke ting du bør tenke på før du kjøper et hundebur å ha i bilen din.

Størrelse

Størrelsen på buret du har i bilen din skal faktisk ikke være for stort (i motsetning til hundeburet du har hjemme, hvor størst mulig er å foretrekke). Grunnen til dette, er at hunden din kan bli kastet rundt i buret ved en eventuell kollisjon. Du bør derfor se etter en modell som ikke er for stor, men som er stor nok til at hunden din kan legge seg ned under bilturen.

Materiale

Når det kommer til valg av materiale, er det viktigste å huske på å unngå bur av metallnetting og plast. Det er de robuste hundeburene i aluminium som er festet skikkelig, som gjør det best i tester. Blant annet har NAF en test hvor alle testvinnerne er laget av metall.

Hundebur til bil laget av aluminium

Vekt

Når du skal kjøpe et hundebur til bilen din, må du se på hvilket vekt-spekter buret passer til. Alle hundebur skal oppgi hva som er maksvekt for hunden som skal være med i bilburet. Pass på å veie hunden din og velg det hundeburet som passer til vektklassen til hunden din.

Komfort

De fleste hundeeiere vil mest sannsynlig være enige i at de vil gjøre hva som helst for at hunden deres skal være komfortabel, frisk og rask. Og det å sitte eller ligge i et bur i bilen, er ikke alltid like komfortabelt.

Jeg anbefaler deg derfor å gå til innkjøp av et godt hundeteppe som du kan ha i bunn av hundeburet i bilen din, slik at bilturene fremover blir så komfortable som overhodet mulig for hunden din.

Rengjøring

Siden hunder som regel roter litt uansett hvor de er, er det en fordel å velge et hundebur som er enkelt å rengjøre.

Personlig synes jeg den enkleste måten å rengjøre hundeburet på, er å sette det i oppkjørselen og spyle det med en hageslange. Pass derfor på at hundeburet ditt tåler å bli spylt med vann!

Velg god kvalitet

Velg alltid et hundebur av god kvalitet. Som nevnt tidligere, er aluminium det materialet jeg anbefaler. Det er solid og tåler mye, samtidig som det holder seg godt både i verdi og utseendemessig.

Selv om et hundebur av god kvalitet kan koste litt, må du tenke på at det påvirker sikkerheten for både hunden din, deg selv som sjåfør og dine passasjerer. I tillegg kan et hundebur av god kvalitet selges brukt til en ok pris. Hvis du tar en tur på Finn.no og søker på «hundebur til bil», får du i skrivende stund opp flere hundre treff!

Video: Montering av hundebur i bil

Hvis du kjøper hundebur på nett, noe som vi sterkt anbefaler, så kommer det flatpakket. Det vil si at du selv må sette det opp.

Vi i Dyresiden har nå satt opp en REKKE hundebur for å teste dem. Og vi mener at det egentlig er ganske enkelt. Men videoen under viser hvordan et par karer klarer å sette opp et bur på under 10 minutter ved hjelp av enkle verktøy.

Videoen kan være nyttig for de som aldri har prøvd det før.Hva gjør du om du ikke har plass til et hundebur i bilen din?

Mange har rett og slett ikke plass til et hundebur i bilen sin. Flere og flere kjøper mindre biler, blant annet små el-biler som for eksempel Nissan Leaf.

Så hva gjør du hvis du ikke har plass til et hundebur i bagasjerommet eller baksetet?

Da må du kjøpe deg en hundesele til bilen. Slik får du festet hunden din trygt. Det tryggeste er selvfølgelig et hundebur, men en hundesele er et godt alternativ for deg som ikke har plass.

Fordeler med å bruke et hundebur

Gode artikler om hunder og bil

Ofte stilte spørsmål

✅ Hvor bør hundeburet plasseres i bilen?

Dette varierer ut i fra hvordan bil du har, og vil være forskjellig fra modell til modell. Jeg vil anbefale deg å gjøre et Googlesøk samt eventuelt kontakte bilforhandleren din for å være helt sikker på hva som er anbefalt!

✅ Hva er det beste hundeburet til bil?

Det beste hundeburet anbefaler jeg øverst i denne artikkelen, så om du scroller opp vil du få mine anbefalinger!

✅ Hvor er det best å kjøpe hundebur?

Jeg anbefaler den norske hundebutikken ILoveDogs.no for kjøp av hundebur til bil. Da får du alle rettigheter du har som norsk forbruker, god kundeservice og rask frakt.

Legg igjen en kommentar