Flytevest hund kjøpsguide: 5 beste produkter & full informasjon

Når vi bor i et land med en lang kystlinje, så er det stor sannsynlighet for at man ønsker å utforske det maritime livet om sommeren. I slike tilfeller er det mange av oss som har et ønske om å ta med hunden vår på våte eventyr.

Vi i Dyresiden merket hvor stort behov vi hadde for å ta med oss hunden på forskjellige vannaktiviteter gjennom hele vår-, sommer- og høstsesongen i fjor.

Det inkluderte blant annet:

 • Kajakking.
 • Diverse båtturer langs Oslofjorden.
 • Lengre turer på stranda, ved ulike brygger og svaberg i nærområdet.

På slike turer er det veldig viktig at man utstyrer hunden med en god flytevest. Til tross for at de fleste hunder klarer til en viss grad å svømme, så vil en flytevest øke sikkerheten betraktelig. Mange hunder, som min egen, får delvis panikk i vann. Mange eldre hunder vil også i større grad overvurdere sine egne svømmekunnskaper.

Men det finnes utrolig mange ulike flytevester til hund på det norske markedet. Derfor har vi tatt jobben med å sjekke hele markedet for deg. Vi har sammenlignet ulike modeller, innhentet informasjon fra produsentene og hørt med hundeeiere om deres ekte erfaringer. Alt dette har gitt oss muligheten til den mest omfattende artikkelen om flytevest til hund på norsk.

Skal du kjøpe deg flytevest til hund? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse butikkene: IloveDogs og VetZoo.

Vinnere av vår test av flytevest til hund

Jada – vi begynner rett og slett artikkelen med en oversikt over våre fem mest anbefalte produktene i denne kategorien. Skulle du bare ønske å lese mer om hva du bør se etter når du finner en flytevest til den firbeinte, så kan du scrolle lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Baltic Mascot flytevest til hund – Vår favoritt!
2Pawsome Flytevest til små og større hunder – i ulike farger og «alle mulige» størrelser
3Rukka Safety Oransje flytevest – Testens sikreste modell
4Hurtta Outdoor Flytevest – Med signalgul farge, men ingen refleks

PS! En av de flytevestene vi tidligere anbefalte har gått ut av produksjon. Derfor er det for øyeblikket kun fire – 4- vi kan anbefale på det norske markedet.

1. Baltic Mascot flytevest til hund – Vår favoritt!

Det er veldig lite som skiller første- og andreplassen i vår forbrukertest. Begge to er helt eminente produkter.

Men vår ærlige mening er at denne modellen fra Baltic får en fortjent førsteplass.

La oss forklare hvorfor.

 • Signalgul farge som er godt synlig på sene kvelder.
 • Praktisk håndtak øverst på vesten.
 • Kommer med en ufattelig god passform som følge av at den er delt inn i ulike størrelser (S-XL).
 • Veldig fornuftig pris.
 • Har en D-ring som gjør at du kan koble den til båndet

Alt dette, og mye mer, er grunnen til at vi varmt anbefaler Baltic Mascot. Dette er en flytevest som gir hunden din absolutt maksimal komfort gjennom hele dagen. I tillegg passer den aktive hunder. Vi har snakket med hundeeiere som har kjøpt denne modellen – og de er svært fornøyde. Det henvises spesielt til at vesten sitter like godt på hunden når du tar den på som når du tar den av. Hver gang.

Hvis produsenten bare holder en brøkdel av det som står på Ilovedogs, så forstår vi hvorfor 99,9 % av alle brukeranmeldelser om dette produktet er positivt.

D-ringer i høy kvalitet og godt håndtak

D-ringen er plassert rett over hundens nakke. Disse er laget i hardplast og passer nær sagt alle hundebånd som selges i Norge. Du kan altså fint gå en fin promenade med hunden din i bånd nær vannet eller sjøen om sommeren.

Håndtaket på toppen er praktisk hvis du ønsker å lære hunden din å svømme. Dette området er også utstyrt med refleks. Om hunden din skulle bli borte i sjøen på natten, så kan du fint lyse med en lommelykt og finne den i løpet av sekunder.

Med gode justeringsmuligheter

Siste punkt på vår liste er justeringsmulighetene. Dette er veldig praktisk – og selv nybegynnere kan klare å justere stroppene på 1-2-3.

Stroppene på flytevesten er veldig enkle å stramme inn for deg som eier. Likevel skal du være påpasselig med størrelsene hvis går for Baltic Mascot flytevest. Størrelsen er nemlig oppgitt i antall centimeter. Og du skal huske på at lengden på flytevesten ikke skal overstige den fulle lengden på hundens rygg.


2. Pawsome Flytevest til små og større hunder – i ulike farger og «alle mulige» størrelser

Vi lovte at andreplassen på listen nesten var like god som vår testvinner. I dette tilfellet stemmer det.

Denne flytevesten får du kjøpt hos en av Norges største nettbutikker for hundeutstyr. Og den er uhyre populær.

Du kan knapt gå en tur i Oslos skjærgård uten å se hunder lyse opp i disse lyseblå og rosa vestene.

 • Kommer i to forskjellige farger; rosa og blå.
 • Kult “hundebein”-design.
 • Veldig billig.
 • Kommer i hele syv forskjellige størrelser.
 • Magestykket er forholdsvis stort, noe som gjør det komfortabelt for hunden.

Pawsome er et merke som i stor grad har posisjonert seg for å “være litt billigere”. Etter at jeg har kjøpt ALT av utstyr til hunden min, så har jeg forstått at det ikke alltid er best å kjøpe de dyreste produktene.

Ei heller når det kommer til flytevest til hund.

Komfortabel for hunden

Kjøper du riktig størrelse, så er det veldig lett å gjøre Pawsome flytevest behagelig. Det handler om at du ikke strammer for hardt – men strammer akkurat passe.

Passformen, og da spesielt magestykket under hunden, er produsert slik at det ikke “gnisser” mot hundens kropp. Det skal også bemerkes at stroppen som går under magen og over brystet er justerbare.

Refleksbånd og sterke farger

Refleksene går over hele ryggen. Det vil si at du kan lyse mot hunden med en lommelykt på siden av kroppen og fortsatt få en fin refleksjon.

Den rosa og lyseblå fargen er naturligvis valgt ut fordi den gir en god kontrast til et mørkt vann.


3. Rukka Safety Oransje flytevest – Testens sikreste modell

Hvis du utelukkende tenker på sikkerhet, så vil nok kanskje denne modellen fra Rukka være den beste for deg. Vesten er nemlig utstyrt med to brede doble magestropper.

Kommer i fem ulike størrelser: fra XS til XL.

 • Finn en som passer din hund.
 • Fungerer like godt til båtturer som til aktiv svømming.
 • Med et ergonomisk håndtak på toppen.
 • Lys oransje farge.
 • Veldig sterke stropper: to av dem går under magen.

Rukka Safety er en flytevest som skriker “høy sikkerhet” bare ved å se på den. De to sterke stroppene under hjelper med å holde vesten på hunden; selv i ruskete vær og høye bølger.

Den tykke paddingen gir god flyteevne for hunden. Samtidig har vesten et håndtak på toppen som eieren kan bruke til å “fiske” hunden opp av vannet.

Litt liten refleks

Hvis ting først går galt og hunden svømmer febrilsk avgårde i vannet, så er det nyttig om flytevesten er utstyrt med en refleks. Og Rukka Safety har en refleks på toppen av håndtaket.

Problemet er bare at den er litt liten. Om du tenker å ta med hunden på båtturer i mørket, så kan du kanskje vurdere noen andre modeller.

Større hund = høyere pris

Dere som eier en stor hunderase er ofte vant med å betale mer penger for utstyret. Slik er det også med denne flytevesten. Kjøper du den minste (XS), så vil du se at prisen ligger cirka 150 kroner dyrere sammenlignet med XL.

Det er en kostnad man bare får bite i seg.


4. Hurtta Outdoor Flytevest – Med signalgul farge, men ingen refleks

Hurtta Outdoor er en vest som passer godt på de fleste hunder mellom 10 og 20 kilo. Samtidig passer den like godt til livet i båt som til svømming ved fjæra.

Men den mangler en viktig ting: refleks.

 • Gode stropper som gjør at man kan justere passformen.
 • Veldig fine og lyse farger.
 • Passer for hunder mellom 10 og 20 kilo.
 • Kan brukes på båttur eller til svømmeopplæring.

Hurtta Outdoor er en vest som er veldig enkel å åpne og lukke. Det hjelper hvis du ønsker å tørke hunden din for vann etter at h*n har vært i vannet.

Samtidig sitter den veldig godt når du først har fått den på hunden. Hvis du bruker stroppene på riktig måte, så skal det veldig mye til for at hunden klarer å riste den av seg.

Selges i hele verden

Det er også verdt å nevne at dette er en internasjonal bestselger. Vesten har blitt solgt i veldig mange forskjellige land rundt omkring i verden siden 2015.

Internasjonal anerkjennelse har selvfølgelig mye å si når du skal vurdere sikkerheten. Ingen flytevester til hund vil kunne bli solgt i vestlige land hvis de ikke er trygge og brukervennlige.

Video – Hurtta Outdoor i bruk ved vannet

Videoen under er lastet opp på Youtube av produsenten Hurtta.

Den viser de forskjellige egenskapene til flytevesten:Skal vi ikke være så ærlige og si at den ser ganske imponerende ut?


flytevest hund

Hvorfor bør man investere i en flytevest til hund?

Den åpenbare grunnen til å gjøre en slik investering er jo sikkerhet. Man ønsker å øke sannsynligheten for at hunden klarer seg fint når den havner i vannet.

Samtidig er det også en rekke andre fordeler du bokstavelig talt får med på kjøpet:

 • En flytevest gir deg muligheten til å trene hunden til å svømme bedre. Spesielt hvis vesten er utstyrt med en form for håndtak.

 • Vestene som selges til hund er ofte utstyrt med lys farge eller refleks. Dette gir bedre synlighet til hunden; både på land og i vann.

 • Flytevester om sommeren kan hjelpe hunden med å bli mer vant til å bruke klær. Vi vet at det er en trend at hundeeiere i Norge kler på hunden vinterklær når minusgradene slår inn over landet.

 • Hunder som har fått dårlig motorikk med alderen kan få fornyet selvtillit for å klare å svømme om sommeren. Det er tross alt veldig mange hunder som elsker å ta seg en svømmetur! 🙂

hund svømmer redningsvest

Funksjoner og andre ting å tenke på:

Synlighet i vannet

Det er viktig at flytevesten kan bli sett i vannet – akkurat som med redningsvester til mennesker. Dersom hunden din skulle løpe ut i vannet en mørk vår- eller høstdag, så kan det være vanskelig å få øye på den.

Vi anbefaler utelukkende vester som enten har lyse farger og/eller påklistrede reflekser.

God passform

En hund kan ikke si fra verbalt om vesten passer eller ikke. Det må du som eier ta ansvar for. Og tro oss: det er VIKTIG at du tar ansvar for at flytevesten passer hunden din. Veldig mange av de moderne modellene har gode muligheter for å stramme stropper.

Sitter vesten litt løst, så kan den falle av når hunden svømmer i vannet. En annen fare er at vesten begynner å flyte over hunden i vannet. På den måten kan hunden bli “trukket” nedover, noe som kan føre til farlige situasjoner.

En alt for trang passform vil føre til at hunden føler seg ukomfortabel.

Mykt materiale på innsiden

Det er vel snart 30 år siden jeg kjøpte min første flytevest til hunden min. På den tiden handlet alt om sikkerhet. Vel…det var i hvert fall det produsentene sa. Det første også til at vestene verken var fleksible eller komfortable. Innsiden av flytevesten gnisset konstant mot pelsen og huden, noe som gjorde at hunden min etter hvert hatet å bevege seg ut mot sjøen.

Samtlige av modellene vi har anbefalt er myke, gode og komfortable for hunden.

Håndtak

Noen av modellene er utstyrt med et håndtak. Dette er praktisk hvis du er nødt til å ta tak i hunden fra en båt, kajakk eller en brygge.

Samtidig kan et håndtak være behjelpelig med å lære hunden din å svømme.

Pris og valg av nettbutikk

Helt øverst i artikkelen har vi anbefalt tre nettbutikker. Vi i Dyresiden har veldig gode erfaringer med samtlige av dem. Dette er butikker som selger varer av veldig høy kvalitet til fornuftige priser.

Vi er også opptatt av at vi ikke skal betale for mye. Det er slik at det å kjøpe hundeprodukter fra utlandet er fryktelig dyrt i lengden. Man får lange leveringstider, ekstrakostnader ved frakt/toll/moms og utrolig mye “bøvl” hvis man må returnere produktet.

Derfor bør du også ha i bakhodet at det å betale litt ekstra i norske nettbutikker er normalt. Samtidig bør du passe på slik at du ikke betaler overpris.

Om du ønsker mer informasjon om hvorfor det å kjøpe produkter rett fra kinesiske nettbutikker er farlig, så kan du lese denne Dagbladet-artikkelen. Den illustrer veldig godt hvorfor hundeprodukter alltid bør kjøpes fra norske nettbutikker.

hund terrier

Oppsummering av testen

Selv om noen hunderaser er vant til å svømme, så er det mange som ikke er særlig gode. Uavhengig av hvor god hunden din er til å svømme vil det være en god idè å investere i en flytevest. Jeg har personlig sett ufattelig gode hunder begynne å slite i vannet etter et par minutter.

Det er viktig å huske på at alle hunder har individuelle egenskaper og preferanser. Akkurat som oss mennesker.

Derfor finnes det ingen “one size fits all”-løsning på hundeutstyr. Det har vi gjort tydelig rede for i denne artikkelen. Passform er det aller viktigste kriterie du bør se etter. Du bør kjøpe en flytevest som hunden din er like komfortabel med på vann som på land.

Ofte stilte spørsmål

🐶Trenger alle hunder en flytevest for å oppholde seg ved vann og sjø?

Nei, det gjør de ikke.

Mange hunderaser er naturlige svømmere. En flytevest er primært brukt til hunder som enten begynner å bli gamle og slitne. Men det er også mange hunderaser som svømmer dårligere enn andre.

Som hundeeier kjører man ofte med begrepet “det å være på den sikre siden”. Er du usikker på hvor godt hunden din svømmer, så anbefaler vi flytevest.

🐶Hvordan har dere valgt ut den beste flytevesten til hund?

Det finnes ingen internasjonalt sertifiseringer eller standarder for “hundesikkerhet” i vann. Derfor måtte vi finne på våre egne kriterier. Men vi vet hva vi skal se etter. Våre anbefalinger bygger på lang erfaring som både hunde- og båteier.

I tillegg har vi snakket med en rekke ulike hundeeiere om deres erfaringer. Om du ønsker mer spesifikt å lese om hva vi har vurdert etter i denne testen, så kan du gjøre det lengre opp i artikkelen.

🐶Kan en hund fortsatt drukne hvis hunden bruker en flytevest?

Dessverre er det mulig for en hund å drukne til tross for at h*n bruker flytevest. Dette gjelder spesielt hvis hunden får et panikkattak i vannet. En annen stor risiko er dette med store bølger og heftig sjø. Hvis bølgene er så store at snute og munn kommer under vannet, så er det en sannsynlighet for at hunden får panikk og begynner å svelge vann.

Samtidig skal det sies at flytevesten i veldig stor grad vil øke sannsynligheten for at hunden din klarer seg i vannet. Akkurat som med en redningsvest eller flytevest til mennesker.

Det finnes naturligvis ikke noe sikkerhetsutstyr i hele verden som gir en 100 % garanti for å forhindre ulykker.

Har du selv kjøpt redningsvest eller flytevest til hunden din? Eller lurer du på noe? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar