Selv om det er lenge til julestemning og slutten av dette året, kan det være lurt å tilvenne din firbente bestevenn til lyden av fyrverkeri allerede nå.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide. 
N yttårsaften er for mange dyreeiere en festdag forbundet med stress og mas. Mange dyr (og mennesker) blir skremt av lyden av fyrverkeri, og må bruke nyttårsaften låst inne på et bad eller langt utenfor allfarvei for å unngå de høye lydene.
Selv om julehygge og nyttårsaften er det siste vi tenker på nå som sommeren nærmer seg, kan det være lurt å investere i tid til tilvenning til fyrverkeri allerede nå. Gjennom en gradvis tilvenning kan dyret lære seg å takle både smell, knatring og hvining.
Lenger ned på siden har vi lagt ut en lydfil («Sound Scary» laget av Svea Fireworks) som består av ulike nyttårsaften-lyder.
Start tilvenningen rolig og gradvis, og vær sammen med ditt dyr under avspillingen av lydene. Med litt kos og kanskje noen godbiter på lur, så vil forhåpentligvis dyret ditt få en litt mer trivelig nyttårsfeiring i overgangen til 2018.

The post Start tilvenningen til nyttårsaften allerede nå appeared first on Dyrebeskyttelsen.