Avisene reklamerer med dyr som julegave

Annonser:

Flere aviser reklamerer med dyr som julegave i år.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide
D en siste tiden har en artikkel som omhandler ”20 tips til grønne julegaver”, versert i flere lokalaviser rundt om i landet.

Nederst på listen, står det: ”Adopter et dyr: Ønsker barna i familien seg kjæledyr? Gjennom Dyrebeskyttelsen eller Foreningen for omplassering av dyr kan du gi en katt, hund eller kanin et bedre hjem.”.

Dyrebeskyttelsen Norge er skuffet over at mediene fremstiller dyr som en gave. Årlig hjelper vi omtrent 5500 hjemløse dyr, som har blitt dumpet, kommet bort hjemmefra eller blitt utsatt for mishandling. Mange av disse dyrene er et resultat av foreldre som etterkommer barnas ønske om ”kjæledegge”, men hvor interessen for det nye familiedyret forsvinner når man blir klar over ansvaret.

Dyrebeskyttelsen Norge synes det er beklagelig at vi gang på gang må påpeke at dyr ikke egner seg som julegave. Et dyr er et individ som fortjener respekt, og bør ikke sammenlignes med en forbruksgjenstand. Å anskaffe seg et familiedyr må være en nøye, gjennomtenkt handling, med et påfølgende ansvar for ”kjæledyret” hele dets liv.

The post Avisene reklamerer med dyr som julegave appeared first on Dyrebeskyttelsen.


Skriv en kommentar til denne posten:

Skriv et svar