Har man en digital kjøkkenvekt i huset blir livet straks en del enklere, for ikke bare er det et ypperlig verktøy når man skal tilmåle doseringer av råvarer i forbindelse med matlaging, den kan brukes til så utrolig mange andre morsomme og nyttige ting også.

Har man barn, er det nesten en uslåelig opplevelse å la dem få lov til å leke med kjøkkenvekten ved å la dem løpe rundt og veie all ting.

Alle lekene deres, for eksempel, og lar man dem få papir og blyant også, kan de teoretisk regne ut hva rommene deres veier og lignende. En morsom lek en regnværsdag, og spesielt de litt større barna finner mange utfordringer når ting skal veies.

Les også:

http://illvit.no/dyr/hvilket-flygende-dyr-veier-mest
https://www.dyreklinikk.no/aktuelt/har-ditt-dyr-riktig-vekt/

dyrevekt

Har man i tillegg mindre kjæledyr som for eksempel hamster eller marsvin, er en kjøkkenvekt nesten uunnværlig, og den er svært nyttig til å veie dyrene for på den måten å følge litt med i hvordan de har det rent helsemessig. Fører man logg kan man enkelt se om dyrene legger på seg, eller mister vekt, noe som kan tyde på sykdom eller andre ting, som gjør at det kanskje er lurt med en tur innom veterinæren.

Fugler derimot, er ikke så enkle å veie, men tar man en gammel matboks eller lignende, som fuglen akkurat kan være inne i, uten at det blir alt for trang, og lager en mengde hull i den, slik at fuglen både får luft og kan se ut, kan det bli en fin veiekasse. Bare husk å veie selve boksen først, slik at man kan trekke fra vekten av den i ettertid.

Og husk at fuglen ikke skal være inne i veiekassen lenger enn aller høyst nødvendig. Kun lenge nok til at man rekker å veie den.