Katt og mus

Ja, rundt midnatt skulle jeg og samboeren gå og legge oss, og som vi vanligvis gjør lukker vi opp ytterdøren for å få kattene inn for natten.
Vi lukker opp døren, og ser hunkatta, og hører en forferdelig pipelyd. Vi står med døra oppe og undrer over hva dette kan være, uten å få med oss at katta har en levende mus i munnen, som hun tar med inn på kontoret. Så er musejakta i gang.

Feig som a er slipper a musa, og skjønner at hun har gjort noe galt med å ta den med inn. Jeg og typen hopper opp på vær vår stol, og musa piler rundt på gulvet, og inn under skrivebordet og inn i ledningene.

Katta legger seg ned, og virker faktisk litt småredd musa… Jeg prøver å vise at jeg ikke er så alt for redd mus (det er jo gøy å være litt modigere enn mannen i huset noen ganger også), og begynner å pirke inn i ledningsstyret for å få musa ut. Til slutt gir den etter og løper litt rundt på gulvet. Katta prøver så vidt å fange den, og så kommer den seg inn et lite hull og under sofaen.

Vi endevender sofaen, og nå begynner musa å bli så sliten og skadet at den ikke lenger løper så fort, og jeg får til slutt holdt den fast i halen med en pinne. Typen gir den et lite kakk på hodet, og ut går den.

Katta ligger nå med senket hode, og virker egentlig som om hun er litt flau for at hun ikke fanget den selv.

Her i huset er det vi som må ta oss av gnagerne ja!

Innsendt av Hilde.

3 kommentarer om “Katt og mus”

  1. hehe, jeg har en katt som tar med levende mus inn vær natt. så nå har vi begynnt å lukke katteluka om natten men noen dager før vi begynnte med det så kom hun faktisk inn med en nesten nyfødt hareunge. da ble jeg litt sur på katten min

  2. flinke katter, la dem spise fangsten sin og. sunt og bra for katten din

Legg igjen en kommentar