Barn og hund

Det høres ofte at den og den rasen er barnevennlige og folkekjære, ja, det kan alle raser være,men det gjør seg ikke selv, det ligger mye arbeide og tålmodighet og ikke minst forståelse hvordan barnnd kontra hund skal oppdras. Barn må få forståelsen av at hund har følelser og kjenner smerter på lik linje med oss mennesker. En hund er ikke noe leketøy. Barn må aldri få lov til å sparke etter en hund, kaste stein o.l. etter hunden. Ikke dra hunden i ørene, i halen eller lugge. En hund må få lov til å ha sin matskål og vannkopp i fred, hunden må få spise og drikke i fred.Hunden må få sove i fred, hunden må selv få velge om den vil leke, hvile/sove.
En hund som er blitt sparket, slått o.l. glemmer aldri dette, den vil kunne bli usikker og nervøs. Slår du etter hunden med asvis o.l. vil den alltid forbinde dette med noe vondt og skummelt, knurre eller bjeffe hver gang noen tar etter dette.

NYTT FAMILIEMEDLEM

Er det kommet et nytt barn i huset etter hunden, er det noe du skal være oppmerksom på.
Du må aldri la hunden få inntrykk av at den er kommet i annen rekke, du skal huske på at du har gitt hunden følelsen av at det er den du er glad i (hunden) Begynn forsiktig med å la hunden hilse på babyen, ta hunden med når babyen skal stelles og mates, du må aldri sette hunden i et annet rom når dette skal gjøres, hunden vil ikke skjønne hvorfor og ta dette som et tegn på at dette er farlig og skummelt. lar du hunden få følelsen av at den er på lik linje med det nye familiemedlemmet, vil du få en kjærlig lekekammerat til babyen når tiden kommer og babyen er gammel nok. Gjør du det mottsatte kan det skje at hunden blir sjalu og den vil føle seg tilside satt, det som kan skje er at du aldri kan stole på hunden. HUSK: LA ALDRI BARN OG HUND VÆRE ALENE SAMMEN.

2 kommentarer om “Barn og hund”

  1. Viss noen blir så sinte at de tar den etter halsen og «kaster» på en måte hunden i soffaen kan den da bite andre etter honda eller noe såndt da? Og kan hunder slutte og bite viss du begynner og la den hvere i fred?

Legg igjen en kommentar