Med denne kan du feste GoPro på hunden

Annonser:

Siden GoPro ble lansert på midten av 2000-tallet har markedet innen actionkameraer utviklet seg enormt fort, og vi som ikke er så veldig eventyrlystne har blitt servert HD- og 4K-klare videoer fra skyhøye fjelltopper, fallskjermhopping, dypvannsdykk og mer til – av «hobbybrukere». GoPro er såpass rimelig at «alle» har råd til det, og er velegnet for den som vil kapre film mens en gjør en aktivitet som er såpass krevende at man ikke har tid til å tenke på selve filmingen.

Perfekt for deg som sykler, står på ski, løper i terrenget eller er i andre actionfylte situasjoner hvor du må ha hendene fritt. GoPro festes vanligvis på hodet, på en hjelm, på en skistav eller lignende. Men som dyrevenn har du som regel med deg en ekstra kamerat på tur, som neppe har noe imot å være kameramann for deg. Vi snakker naturligvis om hunden din, som i 2017 kan utfylle nye roller gjennom en spesialtilpasset sele for GoPro-kameraer.

GoPro-kameraet festes på ryggen eller rundt halsen

Det finnes mange varianter av disse selene som lar deg feste et GoPro-kamera til hunden din, men det originale ekstrautstyret heter GoPro Fetch. Det passer for hunder mellom 7 og 54 kilogram, og er følgelig justerbart. Selen har plass til to forskjellige kameraer, eller man kan velge å ha bare ett. Festeområdene er på ryggen og på halsen, og spesialselen er tilpasset slik at hunden nærmest ikke vil merke at han har fått seg jobb som kameramann.

Selve opplæringen rundt hvordan hundene skal bevege seg for å filme det du ønsker blir naturligvis en jobb i seg selv å få til, men det kan helt klart være morsomt å se verden fra en firbeints perspektiv. Kanskje oppdager du noe om hunden din som du ikke var klar over fra før av, eller kanskje kan han bidra til å lage en actionfilm uten like. Det er definitivt mange muligheter her.
Det er naturligvis mulig å feste et GoPro-kamera til en vanlig hundesele, men det vil neppe være stabilt og kameraet kan fort falle av og ødelegges. Følgelig anbefaler vi en spesialtilpasset sele, for et slikt kamera koster tross alt en del penger.

I alle prisklasser og varianter

GoPro-ekstrautstyr for dyr finnes nå levert av mange produsenter, og følgelig er prisene også ulike. Vi anbefaler at man ikke bare tenker på pris, og heller på kvalitet. Enkelte seler kan være såpass dårlige at de gnager på hunden, samtidig som de kanskje ikke veldig vannresistente. Man vil også ha en GoPro-sele som er såpass stabil at det rister minst mulig, i alle fall ikke slik at kameraet nærmest henger og slenger i selen. Derfor kan det være verdt å legge i noen kroner ekstra slik at kvaliteten på videoen blir optimal.

Da er det bare å sele opp bikkja, skru på kameraet og finne på noe spennende som er verdt å filme, sett fra en hunds ståsted.


Skriv en kommentar til denne posten:

Skriv et svar