Det kan være vanskelig å forstå hvorfor verdenscupfinalen i både sprang og dressur for andre gang på rad ble lagt til underholdningsbyen Las Vegas. Men det har sine grunner.

Det var den tidligere redaktøren av det populær hestemagasinet Horses Magazine, John Quirk, som først kom på ideen om å gjøre Las Vegas til en vertsby for den populære verdenscupfinalen. Det var ikke bare en by som mange av de utenlandske rytterne ville ønske å besøke, men også en by som hadde mer å by på enn mange andre. En by som uten tvil visste hvordan et stort show skulle holdes, siden den ofte ble karakterisert som verdens underholdningshovedstad.

Det ville dessuten være mangfoldige underholdningstilbud i den glitrende Nevadabyen før og etter klassene både for publikummere og deltakere. Det skulle ta ytterligere noen år før ideen til Quirk ble satt ut i live. I 1997 gjorde Las Vegas Events (LVE), en nonprofit-organisasjon som står for en rekke av de store underholdningsshowene i byen, seg klar til å fortelle verden at de ønsket å søke om å holde verdenscupfinalen i 2000.