Er hundene din klar til nyttårsaften?

Du kan her få noen råder til hvordan du kan hjelpe hunden din gjennom Nyttårsaften. er det kort tid til Nyttårsaften og er hunden din allerede redd for fyrverkeri, har du antakelig ikke tid nok til å behandle problemet. Du kan selvfølgelig begynne på treningen, men det viktigste på dette tidspunktet er å forsøke å redusere hundens angst under lydene og å unngå ytterligere forverring.

Gi hunden din et tilfluktssted

* Gjøre tilfluktsstedet klart i god tid før Nyttårsaften.
* Velg et rom eller sted, hvor hunden i forveien liker å gjemme seg. Det måtte gjerne er et rom med små eller ingen vinduer. Liker hunden å gjemme seg under et bord, kan du lydisolere det vha. tepper og dyner.
* Mørklegge rommet ved å trekke gardinene for. Sett opp høyttalerene i vinduene og spill av musikk, som hunden din kjenner.
* Gi hunden mulighet for å legge seg i en bunke gammelt tøy, som dufter av deg. Sprøyter evt. tøyet med DAP Dog Appeasing Pheromone eller noe lavendelaroma. Du kan også i god tid gi hunden et DAP-halsbånd på eller gi den angstdempende blomstermedisinen.
* Gjøre tilfluktsstedet til et vennlig sted å er vet flere ganger i dagen å gi hunden din kontakt, godbiter og tyggeting, når den ligger det. Hunden skal ha mulighet for å søke til tilfluktsstedet sitt uansett om du er hjemme eller ikke.

Selve Nyttårsaften

* er sammen med hunden din Nyttårsaften. Kjenner du en hund, som er absolutt likeglad med fyrverkeri, kan dere evt. arrangere å er sammen med den og menneskene dens. er hunden din redd for fyrverkeri, er det en fordel å ta i sommerhus el.lign. et avsidesliggende sted.
* Sørge for å få luftet hunden din ekstra godt i løpet av dagen. Gå en ekstra lang tur på stranden eller i skogen, hvor det ikke er særlig sannsynlig at det er fyrverkeri. Hvis hunden din skal ut å tisse senere, bør du gå ut sammen med den helst om ettermiddagen eller svært tidlig på kvelden, før det blir sparket så mye av. Ha den i snor eller lang linje. Bli den Aldri med ut for å se fyrverkeri.
* Hvis hunden kan tåle det, kan du gi den et tungt måltid bestå av pasta, moste poteter eller ukokte ris sist på ettermiddagen.
* Hvis hunden ikke er redd, kan du før lydene starter aktivere den ved å leke med den eller trene lette øvelser, som den synes er artige. Fortsett med å leke, når lydene starter. Du kan også vise hunden til tilfluktsstedet sitt og oppfordre den til å bli det. Husk å la døren stå åpen.
* er selv glad og ubekymret for lydene. Gi evt. hunden din den mest lekre godbiten presis like etter den har høre en lyd.
* er hunden din angst, skal du verken forsøke å trøste den eller berolige den. Gi den oppmerksomheten, når den er begynt å slappe av.

Nyttåret en tilbakevendende begivenhet
Kanskje har du allerede et stort problem med at hunden din blir angst, når den høre eller ser fyrverkeri. Kanskje er den vant til å få medisin fra dyrlegen for at ‘greie seg gjennom’ Nyttårsaften. Da Nyttåret jo er en tilbakevendende begivenhet, kan det er en god idé å gjøre noe med det. Det er synd for hunden at den er angst. Treningen er imidlertid tidkrevende og langsommelig, og det kan ta flere måneder før du ser en merkbar effekt. er hunden din svært redd og viser den kraftig ubehag ved lyder, er det nødvendig å konsultere en atferdsbehandler. Noen hunder har bruk for angstdempende medisin fra dyrlegen for å optimere treningen, men det skal er medisin, som ikke sløve og bedøve hunden. Den skal jo lære noe. Du bør begynne treningen allerede i vår. En såkalt lydCD er en naturlig del av treningen.

Godt Nyttår:-)

Legg igjen en kommentar