Xerxes og den rare hunden

Anne-Marie Høiberg Andersen har sendt inn denne historien om da gjeterhunden Xerxes møtte sauer for første gang.

Da Xerxes var en liten hund skulle vi reise på ferie til sør-/vestlandet.

Vi reiste innom en onkel som drev en gård på sørlandet, her var det gøyalt å være for små hunder. Da vi kom frem var det en del hunder som lekte på gårdsplassen, dette var
gøy. Xerxes var helt ellevil, men plutselig sa den ene hunden «bææææ», Xerxes stoppet opp og lyttet, og igjen sa den «Bæææææ». Xerxes begynte å bjeffe, og var plutselig ikke interessert i å leke med de andre hundene. Det var bare kopplammet til onkel som var noe å leke med.

Siden dette har Xerxes alltid vært glad i sauer (og geiter). Nå er han blitt 14,5 år. Vi kan bare spørre ham om hva sauen sier – da prøver han å breke, men det ender opp med uling.

Vi var også noen år senere på hytta i Valdres, der kom det både geiter, sauer og kuer som går fritt på beite. Xerxes ble helt vill når han så dem komme, stod i vinduet og ville bare ut. Hvorfor ikke prøve å se hva han gjør, tenkte vi. Vi fant en lang line for å teste ham, og joda, ganske riktig, han begynte å ringe inn alle sammen med engang og syntes det var kjempemorsomt. Hører med til historien at han er en blanding av Golden og Pyrineer, så gjeterinstinktet sitter.

Fra NRK

Legg igjen en kommentar