Nå har jeg vært deltidsmor for en katt i huset hvor jeg leier leilighet i 3 år. En jentepus på nå 3,5 år. Hun er helt herlig! Nå skal jeg flytte ut og flytte sammen med min kjære, og vi vil begge veldig gjerne ha en katt 🙂 Men for første gang blir jeg hovedansvarlig for pusen… Dermed har jeg endel spørsmål… Beklager at jeg ikke har lest gjennom hele forumet før jeg spør, men dersom svar står tidligere tråder er det bare å linke dit :)1. Hunkatt eller hankatt? Jeg har kun erfaring med hunkatt, er det noen generelle forskjeller på kjønnen (med tanke på adferd, sterilisering ++)?

2. Katten kommer til å få utemulighet, samt mulighet til å ligge under tak utenfor (da det ikke er katteluke, vi må åpne døra). Vi øsnker oss en kattunge vi kan følge fra den er liten, når bør vi anskaffe katten? Når kan den gå ute alene? Har lest at den må være 8 mnd før den kan gå ute alene? Vi flytter inn 1.oktober, er det da fornuftig å skaffe katt med en gang, ha den inne i vinter mens den er liten, og så starte med «utelivet» til våren? Da får vi også god tid til sterilisering, noe som er et must!

3. Hva koster sterilisering og chip? Penger er ikke noe problem, jeg bare lurer! Er det store forskjeller fra ulike klinikker tror dere?

4. Når bør sterilisering foretas? Forskjelling fra gutt til jente?

Sette kjemestor pris på svar!! Er det andre viktige ting jeg har glemt, så skriv gjerne det også 🙂
Forum er et flott sted å innhente informasjon før man blir dyreeier! Jeg bruker flittig forum for min hamster og ørkenrotte 🙂