Hvaler som strander

Annonser:

Man leser stadig om hendelser der hvaler strander. Hvorfor skjer dette?

Dette går jo helt i mot alle instinkter hvaler har. Det kan jo ikke være masseselvmord. Er det forstyrrelser fra omgivelsene?

Slår plutselig navigasjonssystemene deres helt feil? Og hvorfor??? Veldig pussig.

Håper det blir forsket mer på dette slik at det kan unngås i fremtiden. Hvis det er menneskeskapt så er det jo dyreplageri.


4 Comments Post en kommentar
 1. samantha sier:

  Hvor i all verden har du fått den ideen at dette skulle skyldes mennesker? Det skulle vel ikke ha noe med det å gjøre at enkelte feilaktig tillegger disse dyrene menneskelige egenskaper? Dette er noe som har skjedd til alle tider, og som vi vanligvis kan lese om med et par års mellomrom. Oftest, som her, skjer det under meget harde værforhold. Selv om vi ikke vet grunnen, så er det nok naturlige årsaker. Når det gjelder de 4 som først ble reddet men som svømte inn på nytt, så skjedde vel dette fordi de ble lokket av lyder fra de som fremdeles var strandet.

 2. TonnyK sier:

  Skal ikke så mye fantasi for å tenke at det kan være menneskeskapt. Finnes jo f.eks. jammere som setter navigasjonssystemer ut av drift. Elektriske impulser osv.

 3. Einar sier:

  Samantha, hvorfor er hvalen så dårlig tilpasset havet at den går på land i hardt vær? Og hvordan vet du at dette er noe som har skjedd til alle tider?

 4. Sophie sier:

  Hvis du les historia til Færøyane så får du med deg at dette har skjedd til uminnelige tider. Det er det dei har levd av på Færøyane før.

Skriv et svar