Start tilvenningen til nyttårsaften allerede nå

Fyrverkeri. Foto: Pixabay.com.

Selv om det er litt tidlig å forberede seg til jul og nyttår, kan det være lurt å tilvenne din firbente bestevenn til lyden av fyrverkeri allerede nå.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide. Foto: Pixabay. 
N yttårsaften er for mange dyreeiere en festdag forbundet med stress og mas. Mange dyr (og mennesker) blir skremt av lyden av fyrverkeri, og må bruke nyttårsaften låst inne på et bad eller langt utenfor allfarvei for å unngå de høye lydene.
Selv om det fortsatt er en bitteliten stund til vi kan henge opp julepynten, kan det være lurt å investere i tid til tilvenning til fyrverkeri allerede nå. Gjennom en gradvis tilvenning kan dyret lære seg å takle både smell, knatring og hvining. Har du et familiedyr som er veldig plaget av fyrverkeri og støy, kan det også være lurt å med veterinæren for tips og råd.
Lenger ned på siden har vi lagt ut en lydfil (“Sound Scary” laget av Svea Fireworks) som består av ulike nyttårsaften-lyder.
Start tilvenningen rolig og gradvis, og vær sammen med ditt dyr under avspillingen av lydene. Med litt kos og kanskje noen godbiter på lur, så vil forhåpentligvis dyret ditt få en litt mer trivelig nyttårsfeiring i overgangen til 2019. OBS! Vær forsiktig med lydnivået når du spiller av lydene. Bruk veldig lavt volum og øk etter hvert som dyret venner seg til lyden og ikke utsett dyret ditt for volumnivåer som skade hørselen deres.

The post Start tilvenningen til nyttårsaften allerede nå appeared first on Dyrebeskyttelsen Norge.

Legg igjen en kommentar