Ærlig talt pressemelding

Å bevisst avle frem syke dyr er ulovlig. Likevel lider tusenvis av familiedyr i Norge som følge av uetisk avl. Dyrebeskyttelsen Norge setter nå i gang en underskriftskampanje for å legge press på myndighetene til å håndheve dagens lovverk.

Tekst: Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge/Geelmuyden Kiese
D yrebeskyttelsen Norge ønsker å stanse den uetiske avlen som skjer med familiedyr i Norge hvert år. Ifølge dyrevelferdsloven §25 er det ulovlig å bevisst avle frem dyr med dårlig helse. Like fullt skjer dette, ofte fordi vi mennesker setter urealistiske krav til dyrets utseende.

Kan ikke utføre normal atferd

 I dag avles mange familiedyr fram til å se søte ut. Vår streben etter «perfekte» dyr, går på direkte bekostning av deres helse og livskvalitet. Dette fører til at det i dag finnes blant annet hunder, katter og kaniner som sliter med ulike helseproblemer og som ikke kan utføre normal atferd som å vaske seg selv, føde normalt og løpe.
Dyrebeskyttelsen Norge mener at vi er langt på overtid med å ta dette på alvor. Lovverket er allerede på plass, det som trengs er en påminner om å håndheve det eksisterende lovverket.

Ærlig talt – kampanje om uetisk avl av familiedyr

Tidligere denne sommeren lanserte Dyrebeskyttelsen Norge kampanjen «Ærlig talt», en kampanje om uetisk avl av familiedyr. På kampanjens nettsider kan man lese mer om denne problematikken, samt søke opp ulike helseproblemer knyttet til uetisk avl.
Dyrebeskyttelsen Norge er også tilstede under årets Oslo Maraton for å sette søkelys på kampanjen «Ærlig talt». Det vil være mulig å besøke vår stand for å få vite mer om vårt arbeid med denne, samt signere vårt opprop.

Signer vårt opprop mot uetisk avl av familiedyr!

The post Pressemelding: Lanserer underskriftskampanje mot uetisk avl av familiedyr appeared first on Dyrebeskyttelsen Norge.