Det finnes i dag over 1 million varmepumper i Norge i følge Varmepumpeguiden.no og trenden er økende. Varmepumper er kjent for å øke komforten til de aller fleste, men vi viste ikke at også katter og hunder liker varmepumper. Etter å ha lest flere ganger på forumtråder som denne, så tenkte vi at dette var en sak verdig. Nå nærmer vi oss sommeren og hvis sommeren blir like varm som vinteren var kald, så kan en varmepumpe være godt for både menneske og dyr.

Veldig mange katter og hunder tilbringer mye tid inne, de liker også en god temperatur. Dette kan vi som eiere ofte glemme når vi f.eks skal på stranden eller kanskje en tur på ski. Det er viktig at hunder og katter har en fin temperatur inne. En varmepumpe kan være løsningen på dette, da vil du kunne regulere temperaturen selv i leiligheten eller huset ditt.

Varmepumper har også en annen fordel som eiere av dyr med pels kan nyte godt av. Den har nemlig filtere som samler opp støv og hår. Dette kan være svært praktisk og ikke minst gi et bedre inneklima.

Det har vært et veldig stort fokus på dette med hunder i biler om sommeren og at man må kle på hundene på vinteren. Det å ha det kaldt eller varmt er i de aller fleste tilfeller ikke livsfarlig for dyrene, men man ønsker jo kun det beste for dem.

Å få installert en varmepumpe er en betydelig investering og man bør kanskje ikke gjøre det ene og alene fordi katten eller hunden fryser. Det er heldigvis betydelige fordeler med varmepumpe for oss eierne også.