Hesteforsikring: Ekspertenes 5 anbefalte forsikringer

Hesteeiere vet at deres firbeinte følgesvenner er dyrebare og verdifulle investeringer. De flotte hestene gir oss glede, utfordringer og spenning, men de krever også mye omsorg og oppmerksomhet.

Uheldigvis kan selv de sunneste hestene bli syke eller skadet, og det er da en hesteforsikring kan være noe du absolutt MÅ ha for å ha råd til å holde hesten sunn og frisk (og – i enkelte tilfeller – i live).

Selv har vi nylig gått til anskaffelse av en ponni. I den anledningen tok vi et ordentlig dypdykk inn i den norske forsikringsbransjen. Etter å ha sjekket ulike dyreforsikringer i Norge, så har vi endelig funnet de selskapene vi kan anbefale.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvorfor det kan være viktig å velge en god hesteforsikring og hvorfor det kan være så dyrt å gå til veterinær når hesten din er syk.

Men først og fremst starter vi med å anbefale de beste hesteforsikringene på det norske markedet.

Skal du ha deg hesteforsikring? Da anbefaler vi i Dyresiden sterkt at du setter det ut på anbud via denne tjenesten Tjenestetorget.no.

Etter å ha selv benyttet oss av Tjenestetorget.no, så fikk vi hele fire ulike forsikringstilbud. Deretter kunne vi (helt gratis) velge mellom de tilbudene vi fikk. Det skal også nevnes at tjenesten naturligvis er uforpliktende. Du kan fint takke nei til alle tilbudene dersom du ønsker dette.

Norges beste hesteforsikringer («Best i test)

Vi begynner med en rask oversikt over de selskapene med de beste vilkårene (i følge våre undersøkelser).

Lengre ned får du ytterilgere informasjon om hvert enkelt forsikringsselskap.

#Produkt
1Gjensidige hesteforsikring – Best i test!
2DNB forsikring til hest – Dekker også sykdom og skader
3IF Hesteforsikring – God fleksibilitet med tre dekningsgrader

1. Gjensidige hesteforsikring – Best i test!

Gjensidige har, etter vår mening, de beste vilkårene for de aller fleste norske hesteeiere.

I tillegg til en god pris, så tilbyr forsikringsselskapet mye fleksibilitet.

  • Hele fem ulike forsikringer å velge mellom.
  • Du kan enten gå for livsforsikring, ulykkesforsikring eller sykdomsforsikring.
  • Kombiner forsikringene akkurat slik du ønsker dem.
  • Krav om dokumentasjon på hestens markedsverdi hvis hesten forsikres for mer enn 100,000 kroner.
  • God valgfrihet.

2. DNB forsikring til hest – Dekker også sykdom og skader

Ikke overraskende har også Norges største bank en god forsikring til hest.

Denne forsikringen dekker også videosamtale med veterinær.

  • Kun èn hesteforsikring du kan velge.
  • Gir deg erstatning i form av penger hvis hesten blir borte, dør eller må avlives.
  • Tilbyr også videosamtale med veterinær hvis hesten er skadet eller syk.
  • Forsikringen går gjennom DNBs søsterselskap Fremtind.

3. IF Hesteforsikring – God fleksibilitet med tre dekningsgrader

IF er en gjenganger når vi i Dyresiden kårer de beste forsikringsselskapene.

Også på dyreforsikring scorer dette gigant-selskapet svært bra.

  • Veldig mye fleksibilitet.
  • Velg mellom tre forsikringer: «Super», «Standard» eller «Basis».
  • Super-forsikringen dekker blant annet reisekostnader for veterinær.
  • Litt høyere pris enn konkurrentene.
  • Du kan velge egenandel etter eget behov.

hesteforsikring

Hvorfor bør man ha hesteforsikring?

En av de viktigste grunnene til å investere i en hesteforsikring er å beskytte både helsen til hesten din – og ikke minst økonomien din.

Hvis hesten din skulle bli syk eller skadet, kan det bli svært kostbart å få den nødvendige veterinærbehandlingen. PetMD anslår at det koster mellom 3500 og 7000 kroner i årlige utgifter for hester. Og da snakker vi kun om behandlinger som «må» gjøres hvert eneste år. Skulle hesten din bli ordentlig syk eller skadet, så må du virkelig begynne å grave ordentlig godt i lommene!

En god hesteforsikring kan dekke kostnadene for veterinærbehandling, medisiner og operasjoner, slik at du kan gi hesten din best mulig omsorg. Alt dette skjer uten at du som hesteeier må bekymre deg for økonomien. Har du en god forsikring, så er det forsikringsselskapet som dekker kostnadene for behandlingen.

Og nettopp derfor bør du ha en hesteforsikring når du har hest!

billig hesteforsikring

Kan hestens skader på andres eiendeler dekkes av forsikringen?

Ja, i noen tilfeller er dette mulig. Men du må lese nøye igjennom forsikringspapirene for å finne ut av om din forsikring dekker slikt.

En annen viktig grunn til å velge en god hesteforsikring er å beskytte deg selv og andre i tilfelle ulykker. Hvis hesten din skulle forårsake skade på en person eller eiendom, kan du være ansvarlig for å betale for skadene. En hesteforsikring kan dekke disse kostnadene og beskytte deg mot å for eksempel skulle betale lakken på en bil etter at et uhell har skjedd ute på norske veier.

Video – bør man forsikre hesten sin?



Kan jeg skaffe billig hesteforsikring?

Svaret på dette er både ja og nei.

Selvfølgelig kan du velge den aller billigste hesteforsikringen på markedet. Men pris bør kanskje ikke være førsteprioritet.

Du bør heller se på hvor mye dekning du kan få for XXXX antall kroner. Målet i seg selv bør ikke være å få en billig forsikring. Målet bør være at hesten din er dekket mot de aller mest nødvendige ulykkene (samt skadene) som kan oppstå.

Skal du ha en billig hesteforsikring, så vil vi absolutt anbefale deg å bruke anbudstjenesten til Tjenestetorget. Dette er (helt soleklart) den beste anbudstjenesten for forsikringer på nett. Og du vil oppdage hvor mange forsikringsselskaper som vil krige om å få deg som kunde.

Hva vil en hesteforsiking typisk dekke?

Som du sikkert forstår, så finnes det en rekke individuelle forskjeller hos de ulike forsikringsselskapene.

Men på generelt grunnlag vil en forsikring av hesten din dekke følgende punkter:

  • Skade på ledd, rygg og sener.
  • Halting og problemer med benene.
  • All kostnad relatert til plutselige skader som krever transport av hesten.
  • Kostnader som følge av medisinering.
  • Føll-forsikring ved graviditet og fødsel.
  • Veterinær-kostnader (både ved konsultasjon på nett og personlig oppmøte).
  • MR- og CT-undersøkelser med avansert teknologi.
  • Allergiske reaksjoner.
  • Tannbehandling hvis det oppstår en ulykke.
  • Begravelse, kremering og andre kostnader relatert til dødsfall av hesten.
  • Tyveri eller annen bortgang av hesten.
forsikring på hest

Skal du også forsikre hunden din?

Vi i Dyresiden har også en fantastisk artikkel om hundeforsikringer.

Den bør du lese. 🙂

Ofte stilte spørsmål

Hva koster det å gå til heste-veterinær i Norge?

Når det gjelder kostnaden for veterinærbehandling, kan det være overraskende dyrt å behandle en syk eller skadet hest. Veterinærer som spesialiserer seg på hestemedisin kan ofte kreve høyere honorarer og behandlingskostnader enn de som behandler mindre dyr.

I tillegg kan kostnadene for medisiner og operasjoner være (svært) betydelige. Ved å ha en god hesteforsikring kan du beskytte deg selv mot disse kostnadene og gi hesten din best mulig behandling uten å måtte bekymre deg for økonomien.

Hva koster det totalt å eie en hest?

Forsikring er ikke den største kostnaden når du eier en hest. Vedlikehold, stell og stallplass er betydelig dyrere. I tillegg til ordentlig utstyr, naturligvis (hvis du skal ri).

Nettsiden Fjordhorseint.no anslår at det koster mellom 30,000 og 50,000 kroner å eie en hest i Norge hvert år.

Hva koster hesteforsikring i året?

Prisen på hesteforsikringen er veldig variabel. Kostnaden baserer seg først og fremst på hvor god dekning du har på hesten din. Er det bare skader som skal dekkes? Eller mer alvorlig sykdom?

I tillegg spiller hestens alder og sykdomshistorikk inn. Enkelte hester har en tendens til å bli mer alvorlig syke enn andre. Slike hester vil være dyrere å forsikre.

Dekningsgraden spiller også rolle. Skal du dekke en rekke ulike scenarioer, så vil dette øke prisen på forsikringen.

Generelt sett bør du betale rundt 2000-4000 kr i året for hesteforsikring for en liten hest. Og det dobbelte for større hesteraser.

Hva slags kostnader kan man få hvis man ikke forsikrer hesten sin?

Å eie en hest er en spennende og givende opplevelse, men det medfører også betydelige økonomiske forpliktelser. En av de viktigste aspektene ved hestehold er forsikring, som kan beskytte deg mot uforutsette kostnader. Men hva skjer hvis du velger å ikke forsikre hesten din? Her er en oversikt over de potensielle kostnadene du kan stå overfor.

Veterinærkostnader ved sykdom og skade

En av de mest åpenbare kostnadene ved hestehold er veterinærutgifter. Hester kan bli syke eller skade seg på uventede måter. Uten forsikring må du dekke alle veterinærregninger selv, noe som kan bli ekstremt kostbart. En alvorlig sykdom eller skade kan kreve omfattende behandling, medisiner og rehabilitering, som enkelt kan koste titusenvis av kroner. Med forsikring kan disse utgiftene delvis eller helt dekkes, avhengig av forsikringspolisens vilkår.

Ansvar for skader til tredjepart

Hester kan, selv om de er veltrent, forårsake skader til mennesker eller andre dyr. Dette kan inkludere alt fra mindre skraper til alvorlige ulykker som resulterer i personskader. Uten ansvarsforsikring må du selv dekke erstatningskrav som kan pålegges deg. I alvorlige tilfeller kan dette innebære betydelige økonomiske tap og potensielt juridiske konsekvenser. Forsikring gir en økonomisk sikkerhet ved å dekke disse kostnadene, slik at du ikke trenger å bekymre deg for store erstatningskrav.

Tap av hestens verdi ved død eller alvorlig skade

Hester kan, som alle dyr, oppleve livstruende sykdommer eller ulykker som kan føre til deres død eller permanent skade. Uten forsikring må du bære kostnadene for en erstatningshest eller tapet av hestens verdi helt selv. Dette kan være en betydelig økonomisk byrde, spesielt hvis hesten har høy verdi som stamtavle- eller konkurransedyr. En forsikringspolise kan kompensere deg for tapet, noe som gir deg økonomisk trygghet i en vanskelig tid.

Økonomiske tap ved hestens fravær i aktiviteter

For de som bruker hesten i konkurranser, ridning eller andre aktiviteter, kan en skade eller sykdom føre til at hesten ikke kan delta i disse aktivitetene. Dette kan resultere i tapte premier, sponsormidler og andre inntekter. Uten forsikring må du selv håndtere disse tapene. En forsikring kan tilby dekning for tapte inntekter eller bidra til å finansiere rehabilitering og tilbakevending til aktivitetene.

Juridiske kostnader

I tillegg til direkte økonomiske tap, kan det også oppstå juridiske kostnader hvis hesten din forårsaker skade på ting, eiendom eller personer. Uten forsikring kan du måtte betale for juridisk rådgivning og eventuelle rettslige prosesser selv. Dette kan inkludere advokathonorarer, rettskostnader og eventuelle erstatningskrav. En forsikringspolise med ansvarsdekning kan hjelpe med å dekke disse kostnadene og beskytte deg mot økonomisk ruin.

Reparasjonskostnader for utstyr

Hester bruker mye utstyr som seletøy, staller og rideutstyr. Skader på dette utstyret kan oppstå, enten det er fra hesten selv eller fra eksterne faktorer som vær og vind. Uten forsikring må du selv dekke reparasjons- eller erstatningskostnadene for dette dyre utstyret. En forsikring som inkluderer utstyrsdekning kan hjelpe med å minimere disse kostnadene.

Tap av investering i hestehold

Hestehold er en investering, både økonomisk og emosjonelt. Uten forsikring risikerer du å miste denne investeringen uten kompensasjon hvis noe går galt. Dette kan føre til betydelige økonomiske tap og følelsesmessig stress. Forsikring gir en trygghet ved å sikre at du ikke mister hele investeringen din ved uforutsette hendelser.

Å ikke forsikre hesten din kan føre til betydelige økonomiske og juridiske utfordringer. Veterinærkostnader, ansvar for skader, tap av hestens verdi, økonomiske tap ved fravær i aktiviteter, juridiske kostnader, reparasjonskostnader for utstyr og tap av investering er alle potensielle konsekvenser du kan stå overfor. Forsikring fungerer som en sikkerhetsnett som beskytter deg mot disse risikoene, og gir deg trygghet i hesteholdet.

Selv om forsikring innebærer en ekstra kostnad, kan det på lang sikt spare deg for mye penger og bekymringer. Det er en investering i både din økonomiske sikkerhet og hestens velferd. Derfor er det sterkt anbefalt å vurdere en forsikring for hesten din, uansett om du er en erfaren hesteeier eller en nybegynner. Ved å ta denne avgjørelsen sikrer du at du er forberedt på uforutsette hendelser og kan fortsette å nyte hesteholdet uten økonomiske bekymringer.

Har du nylig tegnet hesteforsikring med et norsk forsikringsselskap? Eller lurer du på noe vi har omtalt i artikkelen? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar