Nå begynner bladene å falle av trærne og buskene, vi kan uten å ødelegge trær og busker bruke deres greinene For nå kan vi se greinene. De stammene som er falt av og ligger rundt omkring kan vi også bruke. Sjekk at det Ikke er torner eller pigger på de buskene og trær du finner.

Her kommer noen forslag til hvordan du kan gjøre en tur litt morsommere for hunden og deg selv her i høst. Selv når ert rusker og river, er det bare påkledningen din, som kan gjøre ert hyggelig eller surt å er ute i. Hunden din er alltid klar med vinterfrakken sin på. Møter du vilt eller rein så sørg for å ha kontroll på hunden.

hundetrening

er du heldig å ramle inn i slik en stamme så benytt deg av det og bruk den. Men mindre trær, stammer og busker på din vei, kan gjøre det like artig. La være med å bruke treet til det hele på en tur. Planlegg det du vil lage, neste gang du kommer forbi «stedet din».

1. Har du med noen godbiter, så sett hunden av og gå deretter hen og kast enkelte godbiter rundt imellom de løse greinene som er spredte rundt omkring. Gi deretter hunden din lang linje, La den arbeide med å finne godbitene. La hunden bruke den tiden det tar for den å finne dem.

2. Se etter et lite stykke tre med et hull eller flere hull i og ta det til deg. Gå hjem og legg noe pålegg i hullet eller hullene og la da hunden flerre det til små stykker for å få pålegget ut, på den neste turen.

3. Du kan bruke de stammene det ligger rundt omkring som sprang. Rykk eventuelt litt rundt på dem. Øve deg i i små trinn å sette av hunden den spranget og langsomme få til å hoppe over. Målet skal er at du kan gå om på den andre siden og på kommando få hunden til å hoppe over til deg.

4. Du kan bli et kjøttben med litt leverpostei i, med på turen eller noe annet, som kan inneholde noe lekkert, noe som tar litt tid å spise. Det skal lukte og smake godt. Gjem det et godt sted og dekk det gjerne til. La hunden søke, for deretter å spise gevinsten sin. (La ikke hunden ligge på jorden i lengre tid, hvis det er svært kaldt.)

5. Du kan få hunden til å balansere på de artigste stammene. Start med dem som er litt tykke og tren hunden til langsomt å gå på de litt smalere. Start med stammer som ligger nær jorden og arbeid rolig med å komme opp i høyden.

6. Du kan bli med litt leverpostei i en liten boks og med en teskje sette bittesmåe leverposteisklatter rundt på hele stammen oppe som ned under. La igjen hunden din arbeide i lang linje og la den søke i fred.

7. Du kan sette godbiter med hull i på de helt bitte små greinene som stritter ut alle steder, på buskene. Godbitene måtte gjerne sitte både nede og oppe på greinene, slik at hunden også skal strekke seg litt for å få dem.

8. Ta noen små tygge greinene og ligg dem med et mellomrom imellom. Hunden skal nå gå over greinene. Den måtte ikke hoppe over flere greinene, men skal gå stille, over en grein av gangen. Det kan vel kreve mye konsentrasjon for noen hunder.

9. Allé kvister og litt tykkere greinene kan brukes som kaste redskap, hvor hunden skal komme tilbake med greinen til deg.

10. Prøve å ta opp en pinne på starten av turen, som du beholder i håndene dine og bearbeide imens. Senere på turen så legger den synlig imellom andre greinene. Prøve nå å få hunden, til å finne like nettopp pinnen din igjen imellom andre greinene.

Vintern er en ren lekeplass.