Gjøre Valpen renslig

Potte trening, begynner med det samme du har få valpen hjem. Det er et område du ikke måtte sløse med. Hunden har det slik at det skal er rent hvor dere befinner dere i hulen. Så det er altså ikke naturlig at en valp fortsetter med å er urenslig. Enten er det dårlig trivsel, dårlig innlæring eller sykdom i valpens urinveier svært ofte som erter når den store valpen fremdeles ikke er renslig. Vi snakker om en valp det minimum er fylt 1/2 årer.

Det første du skal lære er å lese av valpen. Etter et par dager vil du kunne se tydelig når valpen skal lage noe. Den blir rastløs, snuser svært til gulvet, gå rundt om seg selv i sirkler og så piper den som regel. Så er det opp i armene og ned på gresset med det lille pusset. De klassiske tidspunktene valpen skal lage stort eller smått på er:

* Etter valpen har spist.
* Når den har sovet eller bare hvilt seg.
* Etter en god gang lek, så er det også ned og tisse.
* Sauer du gjester den er svært glade for, kan den også sette seg ned og tisse. Prøve å se om ikke du kan møte dem nede på plenen.

Gi deg god tid, slik at du er sikker på valpen er ferdig. La er med å reagere på smutterer. Renslighet er en innlæring, samt en naturlig del av valpen. den skal bare forstå det og ha tid til å få det til å fungere. Valpens lukkemuskel er ikke ferdig utviklet før valpen er 3-4 måneder gammelt. Så før det, skal du ikke forvente mirakler.

Prøve å komme ut med valpen, minimum 1 gang i timen. Del tisserien med valpen i ro. Gå du inn igjen med det samme, vil valpen også med inn igjen og vupti, så stå du med en valp som tisser når den nå inn over dørstokken. Fordi du hastet, ble den ikke ferdig ute … æsj. Så gi deg god tid.

Hva så om natten … …? Det er det også opp. Høre du valpen stelle, renne rundt og pipe, så er det opp av sengen og ut. Sørge for å natte tisserien bare blir ut å tisse og inn og sove igjen. Begynner du på en masse, vil valpen få den vanen at dere er våkene fordi dagen er startet og så er det problemer. er det ofte tissen om morgenen, eller drypper valpen om morgenen, fordi den skal tisse, så sett en vekkerklokke til å ringe svært tidlig og stå opp og gå ned med valpen. På denne måten kan du komme valpen litt i forkjøpet og den få tissen før det gå helt galt.

Valpen skal ned raskt etter du er stå opp, ellers setter den seg bare og tisser imens du gjøre deg klar og det er ikke meningen. Etter som valpen blir større og bedre kan holde seg, setter du vekkerklokken til å ringe senere og senere. Snart stå du med en renslig valp.

Legg igjen en kommentar