Solbriller til hunden

Annonser:

Det høres kanskje helt villt ut, men hunden din trenger også solbriller av og til! Dette er spesielt aktuelt nå som vinteren er her, og mange skal på vinter- og påskeferie sammen med sin kjære firbeinte venn. Det nemlig er noe som heter snøblindhet, og det rammer både menneske- og dyreøyne, og dette er forårsaket av sterkt sollys. Også i båt bør en være oppmerksom på dette siden sjøvann, i likhet med snø, også reflekterer sollys. Sollys kan brukes veldig smart, til oppvarming, lade batterier og masse annet nyttig, men solen kan også forårsake blindhet.

Snøblindhet er en form for brannskade, og er i realiteten små brannsår på øynene (det høres jo helt forferdelig ut?). Disse små sårene gjør skrekkelig vondt siden hornhinnen er det mest sensitive vevet i menneskekroppen, og det er lett å få infeksjoner som senere kan spre seg videre. Det positive er at epitelcellene i øyet også er et av de vevene i kroppen som formerer seg raskest, og at sårene derfor gror relativt raskt. Men vær oppmerksom på at snøblindhet kan forårsake permanente skader på øyet! Vil du utsette hunden din for dette?

Hvor kan jeg kjøpe hundesolbriller?

Det sier seg nesten selv, men det er ikke alle butikker som selger denne typen solbriller. Det beste alternativet er å søke på nett og finne en dyrebutikk som selger solbriller til hund. F.eks. nettbutikken småpoter.no har et en type briller til kun kr 99. Det er også viktig at du husker et par til deg selv, og dette kan du finne billig på www.Brillz.no, https://brillz.no/bestselgere/.

Husk å sjekke at solbrillene faktisk har UV-beskyttelse, det bør stå noe som UV400 e.l. Om de ikke har beskyttelse mot UV-stråler vil de heller ikke beskytte mot snøblindhet!


Skriv en kommentar til denne posten:

Skriv et svar