Hunden din vil med garanti elske deg ekstra mye for denne annerledes og friske kveldsmaten.

De fleste som gir hunden deres dette fôret, varierer med ferdig tørrfôr innimellom og det er bare for å opprettholde en variasjon i hundens mat. Da mat mengden er svært individuell for hver eneste hund, anbefales at du ser på hunden din og ser hvordan den liker seg. Begynner hunden å ta på skall den ha litt mindre mat og taper den seg skal den ha litt mer.

Denne oppskriften gir 4 kilo mat, så har du en liten hund kan du dele opp oppskriften, slik at du få mindre mat av gangen. Du kan fryse ned det i mindre porsjoner og ta opp det av fryseren, dagen før du skal bruke en ny omgang mat.

Oppskrift:

* 5 poser kokepose ris kokes, etter det der stå på pakken.
* 1/2 kg rå gulrøtter bråke og blendes mye, svært fin.
* 5 store tomater blendes med gulrøttene.
* 7 bokser tunfisk i olje eller vann.
* 2 dler solsikke olje 4 dler hvis du kjøpe tunfisker i vann
* 20 teskjeer blandet kalk.
* 1 spiseskje hvitløkspulver.
* 1/2 halv teskje salt.

Grønnsakene kan du variere, med andre råer grønnsaker fra gang til gang. Fisken kan du også variere, med 7 bokser makrell, 4 bokser blendet torskerogn, 8 blendet fiskekaker og så videre.

De store boksene hundemat som kan kjøpe til 10 kr. i alle butikker er også gode til å variere med de få med kylling, skinke og storfekjøtt.

Kalken kjøpe i 2 forskjellige bøtter i Matas og heter Fosforsurt kalk og Mælkesurt kalk. Disse skal blandes sammen og deretter skal de 20 teskjeene kalk helles i maten. Det hele blandes godt sammen, etter risene er kjøle ned. Så er det bare å la hunden din nyte det.

Viktig : Maten skal oppbevares i kjøleskapet i en lukket beholder. Kan holde seg fin i 3 dager. Pass på at det ikke blir gammelt.