Fjøssystemer lanserer «Aktiv Stall»

Fjøssystemer lanserer et nytt konsept for hesteeiere i Norge. Konseptet heter «Aktiv Stall», og er fôring og mosjon satt i system.

Konseptet «Aktiv Stall» vil gi hesteeiere større frihet og hesten bedre dyrevelferd. Hesten får mye naturlig mosjon på tørre/drenerte områder gjennom hele dagen og riktig tilgang på fôr. Hesten får gå ute i flokk hele året med datastyrt tilgang på grov- og kraftfôr via en liten transponder festet i for eksempel manen.

Harald Bore ved Fjøssystemer Sør har stor tro på at «Aktiv Stall» også vil slå an i Norge. «Aktiv Stall» er et anerkjent og velutprøvd konsept i Europa. Hesten er jo i utgangspunktet et flokkdyr. For hesteeieren vil det være godt å vite at hestene har fått mosjon i løpet av dagen og riktig tilgang på fôr – det skaper ekstra trygghet.

Et eksempel hvordan en «Aktiv Stall» kan bygges opp:

Snart er landets første Aktive Stall på Søndre Paulshus i Østfold ferdigstilt, og nå gleder vi oss til å se stallen i bruk, avslutter Harald Bore. Fjøssystemer er en landsdekkende leverandør av bygg og innendørmekanisering til landbruket. Vi har 7 selvstendige avdelinger, med felles administrasjon på Fåvang.

Legg igjen en kommentar