Guide for Dyrevennlige hoteller

Annonser:

Hvis du er som de fleste dyreeiere ser du på kjæledyret ditt som en del av familien. Og derfor bryr du deg sterkt om kjæledyrets velferd når du drar på ferie. I gamle dager var eneste alternativ å la dyret bli hjemme med en dyrepasser. I dag er det derimot mange hoteller som har egne tilbud dersom du tar kjæledyret med deg. Det er derimot en del hensyn du som dyreeier er nødt til å ta.

Sjekk om hotellet tar imot din type dyr:
I dag er det et stort antall hoteller som tar imot dyregjester, men tilbudet er svært ofte begrenset til enkelte dyreslag. Hunder er de fleste tilfeller akseptert, men andre husdyr, som katter, blir svært ofte ikke tillatt. Det er svært vanlig med bøter om man medbringer andre dyr enn det som er spesifisert. Da det ikke er noen lovgitt maksgrense for disse bøtene kan det fort bli svært dyrt.

Husregler:
Alle dyrevennlige hoteller har sine egne regler, og disse kan også variere fra hotell til hotell i en kjede. Ofte begrenser husreglene hvor mange dyr du kan medbringe, samt maksimal vekt. Når du drar med kjæledyret ditt er det viktig at du bruker et hotell som har skriftlige husregler, og ikke bare beskriver seg selv som dyrevennlige. For eksempel er det svært nyttig å vite om dyret må ha på seg bånd under hele hotelloppholdet eller bare tidvis. Ofte er det også slik at dyrevennlige hoteller ikke tillater at dyr ligger på møbler eller senger.

Hotellkrav:
De fleste dyrevennlige hoteller har de samme grunnleggende kravene for dyregjester.

* Må ikke være aggressiv
* Må være ren
* Må ikke ha lopper
* Eier må fjerne ekskrementer for sine respektive dyr

Om dyret skulle bli skittent under oppholdet krever de fleste hoteller også at det rengjøres før dyret bruker hotellets fasiliteter.

Sjekk pris:
Et dyrevennlig hotell trenger ikke nødvendigvis å koste mer. Mange hoteller har samme pris om du kommer med eller uten dyr, mens andre tar i dyre dommer. På en annen side tar desverre hotellene med utbredte dyrefasiliteter ofte litt mer. Se hva den eventuelle ekstra kostnaden går til.

Søk etter dyrevennlige hoteller:
Det er flere nettsider som tilbyr egne hotellsøk for dyrevennlige hoteller, men desverre ingen for norske hoteller. Men Google er din beste venn når du er på utkikk.

Artikkelen ble presentert av trondheimshotellene.no, din oversikt over hoteller i trondheim.


Skriv en kommentar til denne posten:

Skriv et svar