Er du eier av et kjæledyr. I så fall er du ikke alene om det. Her i Norge har vi veldig mye kjæledyr. Uten at noen vet helt eksakt så regnes det med at det finnes over 500 000 hunder her i landet og over 760 000 katter. I tillegg kommer et stort antall andre typer dyr som kaniner, hamstere, hester og en lang rekke andre. Så sjansene er store for at du eller noen i din husstand er eier av et dyr.

Og selv om et dyr som for eksempel en hund fort koster mye penger og krever veldig mye arbeid, blir man jo veldig glad i dem. I all slags vær og under alle forhold er vi eiere ute med lomma fulle av svarte små poser, på tur med våre hunder. Time etter time steller vi pels og leker med dem. Så det er klart de betyr mye for oss. Men har du husket å forsikre kjæledyret ditt?

Forsikring av dyr

For det er mye som dessverre kan gå galt med dyret du eier. Alt fra sykdom til skader og dødsfall. Dessverre med dagen høye priser blir vel også en del dyr, og da kanskje spesielt rasehunder, stjålet for å selges videre.

Så en skikkelig forsikring bør du skaffe deg. En runde hos en veterinær med en syk hund kan fort bli dyrt. Og dersom skaden eller sykdommen er så alvorlig at det kreves en operasjon for at den skal overleve kan regningen fort løpe opp i titusener.

Rent økonomisk kunne det i nok i mange tilfeller, hvis du ikke har forsikring, vært mest lønnsomt å ikke redde dyret og heller kjøpt et nytt. Men her snakker vi om følelser og kjærlighet til dyret du og familien kanskje har hatt i mange år, så en slik avgjørelse er det nok ikke så lett å ta. Så en forsikring er absolutt noe du bør tenke på.

Forskjellige typer dyreforsikringer

Det kan virke som om å lete etter god forsikring på nettet er et evig spill. Et spill mot selskapene, for å få best mulig pris. For selv om det ikke er så vanskelig å bestemme seg for at man bør ha en forsikring, så kan valg av riktig forsikring for akkurat ditt dyr være en vanskeligere avgjørelse. For det finnes mange tilbydere av dyreforsikringer, og det finnes mange forskjellige forsikringer for forskjellige dyr.

Det første du bør gjøre er å få en oversikt over de forskjellige tilbudene. Internett kan være en god kilde i så måte. Finn så hvilken type forsikring som dekker ditt og ditt dyrs behov. Ta så kontakt med det forsikringsselskapet eller agenten du har valgt og hør om priser og betingelser.  Hør gjerne med flere.

Sørg i hvert fall at familiens firbente medlem er godt forsikret i tilfelle uhellet er ute.