Ferie og plassering av kjæledyr

Annonser:

Det er ferietid, og det betyr høysesong for kenneler i Norge. Å levere hunden sin på kennelen kan være en god løsning for mange, men det er ikke alle hunder som nødvendigvis kommer til å trives i denne typen miljøer. Hvor godt hunden din er sosialisert med andre hunder er for eksempel en faktor du bør vurdere før du bestemmer deg for å plassere hunden din på kennel. Det er derfor viktig at du først og fremst tenker på dyrets beste, og ikke på hva som er enklest for deg.

På ferie hos familie og venner

Mange foretrekker å plassere hunden i trygge og kjente hender. For en hund kan det oppleves traumatisk at eieren forlater den, for den forstår selvsagt ikke at det bare dreier seg om en uke eller to. Derfor kan det virke betryggende for hunden å være hos noen den kjenner godt, i omgivelser den er vant til. Så hvis du har en hundefrelst søster eller venn, er nok dette alternativet absolutt å foretrekke for hunden. Men det er selvfølgelig ikke alle som har denne muligheten, og da er det godt at det finnes mange dyktige, trygge og seriøse kenneler i Norge. Før du velger kennel, er det likevel viktig at du gjør dine undersøkelser og finner en seriøs aktør.

Hva med katten og andre kjæledyr?

Sommerferien er dessverre også høysesong for dumping av dyr. Spesielt katter er utsatte når familien skal på ferie, ettersom dette er et dyr som mange skaffer seg uten å tenke seg om, fordi de er så «selvstendige». Å dumpe dyr fordi de ikke passer inn i ferieplanene dine, er ikke greit. Når du først har skaffet deg et dyr, bør dyret også tas med i betraktningen når du legger planer, det vil si at du må sørge for at du har noen hjemme som kan ta seg av dyret ditt mens du er borte. Det er ikke lov til å ta med katten eller andre dyr til Danmark uten omfattende byråkratisk papirarbeide. Akkurat som du ikke kan ta med dyr fra Danmark til Norge uten videre har Danmark strenge regler for slikt. Har du papirene i orden kan du selvfølgelig ta med dyr på f.eks. danskebåten.

Omplassering av dyr

Som sagt er det ikke greit å kvitte seg med dyret sitt bare fordi det ikke passer inn i ens egne ferieplaner. Men skulle du likevel ønske å gjøre dette, er det bedre at du tar kontakt med din lokale dyrebeskyttelse eller andre dyreorganisasjoner i stedet for å dumpe dyret i veigrøften. Et dyr som er vant til å bli tatt hånd om av mennesker, vil ikke klare seg så godt alene som for eksempel et dyr som har levd hele sitt liv i det fri uten menneskers innblanding.

Listen over vanlige skader og lidelser som hjemløse katter ofte får etter noen uker ute, er lang og alvorlig. I tillegg er dyret også ekstra utsatt for angrep og vold når det ikke er beskyttet av en eier. Tenk på dyrets beste først – det er nemlig det det innebærer å være dyreeier.

Ønsker du å adoptere et dyr denne sommeren?

Hvis du ikke har et dyr du trenger å plassere et sted før du drar på ferie, men rett og slett ønsker å adoptere en katt eller en hund, så er dette absolutt et flott tidspunkt å gjøre det på. Som nevnt, så er sommerferien en tid hvor altfor mange dyr blir hjemløse, og du har derfor stor sjanse for å finne din nye hjertevenn hos din lokale dyrebeskyttelse. Det er mye fint ved å skaffe seg et dyr, og et av de morsomste tingene er å finne et navn som passer helt perfekt til hunden eller katten.

Her gjelder det å se personligheten til dyret, samtidig som du kanskje også klarer å kombinere navnet med noe som er viktig for deg. Akkurat som Neymar Jr brukte hobbyen sin som inspirasjon for navnet «Poker» til hunden sin. Mulighetene er uendelige, og med litt tid så finner du sikkert det perfekte navnet til ditt nye, lykkelige kjæledyr.


Skriv en kommentar til denne posten:

Skriv et svar