Jeg kommer gående en dag med hunden min i snora, solen skinner og det er svært flott vær. Før jeg få sett om meg, har jeg plutselig en fullstendig vanvittig Schæferhund etter hunden min. Den er total forblindet og hadde bare hunden min i syn. Helt umotivert gå den til angrep. Jeg prøve alt det jeg visste, normalt kunne skille 2 hunder av det slåss, men ingenting virket, hunden er gå i «svart».

Schæferhunden hadde følge av en mindre hund og den gjø og nappet både etter meg og hunden min, dette få den store hunden enda mer opp i gir. Det gå noen minutter, hvor hunden min, prøve å forsvare seg selv så godt som hun nå kunne. Schæferen hoppet gjentatte ganger fram og bet hunden min, trakk tilbake seg og kastet seg fram igjen for å bite henne. Etter mye panikk fra alle sider, trakk Schæferen seg tilbake.

En såret hund
Jeg står tilbake temmelig sjokkert, vil jeg bare understreke. Å se min fredelige 7 år gamle hund sitte med angsten lysende ut av sine ellers temmelig bestemte øyer, gjøre utrolig onde. Jeg få hunden min med meg hjem og det er ikke et problem, hun vil hjem hvor hun er trygg og det gå sterkt, selv om hun haltet.

Hun få lov til å slappe av da vi er hjemme. Hun blir liggende det samme stedet og beveger seg stort sett ikke. Jeg sjekker henne gjennom litt senere og finner ut at hun blø og væske fra et lite sår på hennes alene side. Hun kommer til dyrlegen med det samme. De konstatere at hun har få et bittsår, som utenfra å se, bare er 1X1 cm. Men inne i er det revet et stykke kjøtt løs fra det underliggende veven, som er cirka 10X10 cm i diameter. Såret blir renset og det blir lagt et dren inn, for å unngå puss og annet snask i den store «lommen». Hun er svært forkommen og har det best klemt helt opp til oss. Hun er svært utrygg.

Komplikasjoner ved hundebitt
Vi er så uheldige at det gå koldbrann i såret både inne i og uten på. Så dyrlegen måtte enda en gang skjære i henne og fjerne all den døde og svarte huden, samt fjerne den betennelsen i såret som er kommet. Hun har nå et åpen sår på 5×5 cm. Hun stinker som en kloakk, som lukter riktig slemt.

Da hunden min 3 årer før har hatt nyresvikter på grunn av en narkose, gå vi og biter negler. Da det er sjanse for at hun ikke kan greie alt den narkosen. Dyrlegen gir henne 1 dag av gangen. Vi få derfor tatt nyretallet hennes, som gudskjelov viser seg å er fine. Det er nå et stykke tid siden, såre er lukket og er blitt temmelig flott. Jeg arbeider med å få henne helt trygg igjen i forskjellige situasjoner og det gå fantastisk godt.

Denne historien endte heldigvis godt. Men slik gå det ikke alltid, vet vi jo. Det skjer hverdag og overalt at hunder og mennesker blir angrepet helt umotivert. I min tilfelle er det en åpen hagegrind uten lås på av noen art, til å holde hunden inne, vi passerte i et uheldig øyeblikk.

Hva gjør du etter et angrep og et hundebitt?

1. Ta alltid til dyrlegen med en hund som er blitt overfalt. Det kan er problemer med hunden, som du ikke kan se utenfra.
2. er skaden svært alvorlig, skal den politianmeldes. Selv om eieren samarbeider med deg.
3. Sørge for at du få navnet på forsikringsselskapet og eierens polisenummer. Dette skal eieren opplyse deg om, hvis du spørre. Eieren måtte ikke nekte å utlevere det til deg. Nekter eieren, skal du politi anmelde overfallet, da det høyst sannsynlig så ikke foreligger en lovpliktig ansvarsforsikring på hunden og det er straffbart ikke å ha en forsikring på hunden sin.
4. Ring til eierens forsikringsselskap, for å sikre deg at eieren har meldt skaden. Her skal du tydelig høre om fremgangsmåten i det vedkommende selskapet. Dette forløpe variere nemlig fra selskap til selskap. er 100 % sikker på at du ikke er i tvil om hvordan saken skal forløpe, når du ligger telefonrøret fra deg. Skriv ned hvem du snakker med. Så du unngå noen som ikke kjenner til saken. Hvis du skal snakke med forsikringen eller andre om saken igjen.
5. Har du en sykeforsikring på din egen hund, skal du melde skaden til deg eget forsikringsselskap. Husk også her, å høre om den fast prosedyren, slik at du ikke er i tvil om forløpet.
6. er du så uheldig at eieren ikke har en forsikring eller hunden er «uten eier» er det også hjelp å hente.

En liten bønn
Hold hundene dere i snor når dere ferdes på steder hvor det er andre hunder. Hold dem forsvarlige inne på egen grunn, sjekk om lås/hagegrind er i orden og ikke kan åpne av hunden.