Heteslag og hund

Historien som kan handle om deg i morgen.

Dagen slutter med deilig samvær foran grillen, som er blitt tent opp i hagen. Pølsene ligge og syder. Hund, barn og voksenene er sammen i en stor glad pæregrøt, temperaturen er 23 grader.

Dagen etter viser seg å er likeså skjønn, litt varmere og grillkvelden skal gjentas.

Men det ble den ikke …

Ut å Handle
Det skulle handles inn til hygge, og deres elsket hund, Fido, stå det med store øyer og kom med i bilen. Det er så deilig å er sammen med hunden, og den ville så gjerne med. De skulle bare rett ut og handle.

Det ble tenkt på alt det beste. Bilen ble parkert i lett skygge og alle 4 vinduer ble rullet littegrann ned, for det skulle jo frisk luft inn. Det ble handlet i senteret til den store gullmedaljen.

Fido ble det også tenkt på , det er et kjøttben i handlevognen. Det tok litt lengre tid enn planlagt, for det er mange mennesker i senteret. Det hadde allerede tatt 30 minutter, og det ville i hvert fall ta et godt stykke tid mer, før de kom ut igjen. Ved nermer ettertanke holdt de jo i skygge, slik at det gå nok.

Det ble akkurat snakket litt med vennene, de møte på deres vei og hver gang røyke det ytterligere enkelte minutter. Da de langt om lenge kom ut av senteret, er det gå over 1 1/2 time. De ble slå av en ulidelig varme som få dem opp og pruste og svette med det samme. Bilen deres stå nå i direkte full sol.

Hunden dør
Det er panikk omkring bilen deres. Folk stå opphissete, politiet er også på stedet. De hadde slå inn en bakrute, men; det er ikke noe å gjøre. Bak i stasjonsvognen deres lå deres, elskede 9 årige gamle familiehund. Død av et heteslag.

Hunden deres hadde ikke hatt en sjanse. Allerede etter 15 minutter er temperaturen steget til nesten 40 grader i bilen. Handlingen som endte så tragisk, er på intet tidspunkt ondt ment. Det er bare lysten til å bli hunden med seg, på en feil dag. Prisen er dyr å betale.

Det kan bli deg, selv om du elsker hunden din.

Overvei alltid om ikke hunden har det best ved å bli hjemme, på varme dager, med friskt vann i skålen sin og et kjølig sted å er. Selv om du like skal ned til kjøpmannen.

Hva er symptomer på et Heteslag?

1. Hunden vil trekke pustet overfladisk og svært raskt. Den lukker av for den nederste delen av magen og trekker luft med den øverste delen. Dette gjøre den for å prøve på å kjøle ned luftveiene. Når luften ikke skal så langt ned kan det komme mer kjølig luft inn raskere.
2. Den kan begynne å sikle.
3. Hunden kan fra det ene øyeblikket til det annet få en kraftig vassen avføring. Dette er en påvirkning av varmen.
4. Tungen vil henge langt ut av munnen på hunden. Dette er fordi at, den har noen små partikler på tungen, som hjelper med å kjøle ned den.
5. Hunden vil virke fullstendig gal og rastløs. Dette skyldes at, hundens hjerne vil bli rammet av opphengingen.
6. Hunden blir bevisstløs.
7. Hunden dø.

Hva skjer det med hunden under Heteslag ?
Det skjer det at, hundens kroppstemperatur stille stiger, og det skjer følgende en svikt av hundens innerste system. Dette skjer når temperaturen omkring hunden er så varm at luften ikke kan hjelpe hunden med å regulere nedkjølingen av kroppen dens. Hunden kan bare kvitte seg med overskuddsvarmen via. Luftveiene dens, tungen dens og mellom tredeputene. Den er ikke så heldig stilt at den kan svette. Med andre og direkte ord: koker opp hunden din.

Hva utløse et Heteslag?
Mange knytter heteslag med en varm bil, og det er da også det klassiske som skjer.
Men på en varm dag kan følgende også utløse et heteslag.:

* Løpetur/sykkeltur
* Trening av hunden
* En hund som er svak av sykdom
* En gammel hund

Hva gjøre jeg hvis hunden min får et Heteslag?
Ved de første symptomene på et heteslag, skal du få hunden inn i et skygget og kjølig sted. Fukt munnvikene dens med lunken vann og la den bli det. Hold øye med den.
Du skal ligge kjølige fuktige kjøkkenhåndkler på hunden, det hvor den ikke har så mye hår. er hunden hardt rammet og evt. ikke ved bevissthet skal du få den inn i full skygge og overbruse den med lunkent vann, fra halespiss til halsen. Fortsett og kontakt alltid dyrlegen og få hunden sjekket.

Kan hunden min unngå et Heteslag?
Det er ingen garanti, for at hunden din unngå et heteslag, men du kan prøve å hjelpe hunden din gjennom de varmeste timene.

* Skåne den for unødig aktivitet i de varme dagtimene og respekter hen den søkeren i skyggen.
* Gå om nødvendig inn i huset sammen med hunden.
* Gå en lang tur med hunden etter det er blitt mørk. er I heldige faller det en deilig tung duk.
* Gjøre hundens vann mer spennende, slik at du er sikker på at den drikker massevis av væske. Du kan koke noe vann med noe lekkert i. Dette lekre kan er hva som helst like fra hakket pølser til fisker. Si innholdet fra og gjem vannet i en stor beholder. Vannet stiller du i kjøleskapet og gir hunden det i vannet dens skål hele tiden.
* Du kan også lage isbiter til hunden ut av vannet. Så vil den tygge kjølige «iser» hele tiden og det er lykken.

Legg igjen en kommentar