Side 1 av 1

Snusing...?

Lagt inn: tir des 16, 2008 5:05 pm
av Kathy
Heisann!

Min hund går konstant med hodet ned i bakken.. og jeg kan se han følger spor i snøen..
Kjempe gøy!
Finnes det ikke kurs eller aktivitet vi kan lære oss, og ta dette ibruk som en aktivitet?

Re: Snusing...?

Lagt inn: tir des 16, 2008 6:58 pm
av TC
Du kan kontakte den lokale hundeklubben eller du kan melde deg inn i Norske Redningshunder. De fleste klubbene pleier å ha sporkurs/ettersøkskurs av ulike slag. Norsk Hundeskole arrangerer kurser i ny og ne. De har hjemmeside her: http://www.norskhundeskole.no/ Finnes mange bøker også, om man har lyst å studere selv.

Re: Snusing...?

Lagt inn: ons des 17, 2008 1:10 pm
av Kathy
Flott!
Takk!

Re: Snusing...?

Lagt inn: søn aug 29, 2010 2:13 pm
av Allsidighund
Du bør forsøke deg på spor! Blodspor, folkefotspor, hva som helst. Veldig artig, veldig lærerikt og du kan konkurrere i det.

I blodspor går du et 600 meter langt spor, hvor det er dryppet ut blod. Det skal forestille et ettersøk etter et skadeskutt dyr. Finn et kurs i nærheten og prøv på det. Det er konkurranser og prøver, til og med NM i blodspor.

Ellers vil jeg anbefale boken "Nesearbeid for hund." Der finner du mye tips om hvordan du kan aktivisere hunden og at den får brukt nesen sin. Jeg har lest den og skrevet litt om det på hjemmesiden min. Se link i signaturen. Der har jeg også skrevet endel om blodspor.

Re: Snusing...?

Lagt inn: søn jun 10, 2012 11:39 pm
av LeifJohnny
Hvor gammel er hunden? hvis den er over 18 vil jeg anbefale en god dose med Skruf Stärk. Ellers kan du melde den på enkelte kurs, var nylig 4 dager på danskebåten med min bikkje.

Leif